SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

AZ verslaat AC Monza in Champions League-finale, Ronaldinho scoort er 4

Afgelopen weekend was de hele wereld in de ban van de Champions League-finale, waar miljoenen voetbalfans aan de buis gekluisterd waren om te zien wie zich de koning van Europa mocht noemen. Maar wist je dat er in dezelfde week nog een andere spannende finale plaatsvond? AZ stond tegenover AC Monza uit Italië in de eChampions League-finale, waar gestreden werd om de felbegeerde cup met de grote oren van het digitale voetbal. AZ én Team Gullit-speler Emre Yilmaz sleepte met zijn overwinning maar liefst 70.000 euro binnen!

eChampions League-finale gewonnen door AZ

Succes van AZ in Europa

In deze virtuele voetbalwereld heeft AZ opnieuw een Europese trofee binnengehaald. Dit keer niet met echte voetballers op een echt veld, maar met een getalenteerde gamer achter de PlayStation. De 19-jarige Emre Yilmaz uit Amsterdam, lid van het eSports-team van AZ, heeft woensdagavond de eChampions League gewonnen en daarmee zijn naam gevestigd in de digitale voetbalwereld.

De finale vond – net als de echte UEFA Champions Leaue – plaats in Istanbul, waar Yilmaz het opnam tegen de Italiaan Lucio Vecchione. Ze streden in twee spannende wedstrijden FIFA 23, waarbij Yilmaz het duel naar zijn hand wist te zetten. De eerste wedstrijd eindigde nog in 4-4, maar de tweede wedstrijd trok de Nederlander met 4-2 naar zich toe. In de halve finale versloeg Emre zelfs de regerend wereldkampioen, de Duitser Umut Gültekin.

E-sports team van Ruud Gullit

De beker werd overhandigd door niemand minder dan de legendarische Ruud Gullit. Dit is geen toeval, want Emre Yilmaz maakt deel uit van Team Gullit. Bij het winnen van de eChampions League hoort ook een aantrekkelijk prijzengeld van een slordige 70.000 euro. Team Gullit bestaat sinds 2018 en is een professionele ‘FIFA-academie’ die getalenteerde spelers professionele begeleiding en training biedt. AZ werkt al enkele jaren samen met Team Gullit, dat verantwoordelijk is voor de begeleiding van de e-sporters van AZ.

Emre Yilmaz is een van de opkomende sterren van AZ en Team Gullit. Samen met Jelle Visser, Chris de Boer en Marc Groenland vormde hij de selectie van AZ voor het eDivisie-seizoen 2022-2023. Vorig jaar wist Yilmaz al de halve finale van het WK te bereiken, wat zijn enorme talent en doorzettingsvermogen benadrukt. Hopelijk zien we Emre volgend jaar nogmaals in de Champions League-finale en prolongeert hij zijn titel.