SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Armani kleedt kersverse Europees kampioen!

Armani kleedt kersverse Europees kampioen

Afgelopen zondag kroonde de nationale ploeg van Italië zich tot Europees kampioen. De Italiaanse passie floreerde op Wembley. Emporio Armani had een mooi aandeel in deze Europese titel. De landgenoten verzorgden namelijk uitstekende maatpakken, waardoor het de Azzurri in aanloop naar de wedstrijden aan niets ontbrak.

Door de overwinning tegen Engeland zal UEFA EURO 2020 een speciaal hoofdstuk krijgen in de Italiaanse geschiedenisboeken. De Azzurri maakte op het veld enorm veel indruk door als eenheid met ongekende passie en trots het veld te betreden. Na afloop van de wedstrijd zetten de Italianen deze passie voort door de voetbaltempel te verlaten met prachtige maatpakken van Armani. Het Italiaanse modelabel zorgde er op deze manier voor dat haar landgenoten op een chique, maar tegelijkertijd casual manier het vliegtuig in konden stappen. Echter mogen we de stijlvolle uitstraling van Roberto Mancini ook niet onbesproken laten. Afgelopen week brachten we al een ode uit aan het stijlicoon. Lees het artikel hier!

Enzo Bearzot

In 2019 gingen de Azzurri en Giorgio Armani hun eerste samenwerking aan. Met het oog op het EK besloten beide partijen deze samenwerking op een bijzondere manier voort te zetten. Het merk van de Piacenza-stylist ontwierp en creëerde ditmaal het officiële pak van de vierentwintig opgeroepen voetballers en de technische staf van Roberto Mancini. Armani werd geïnspireerd door Italiaanse elegantie en Enzo Bearzot, de historische coach van Italië die in 1982 voor de derde keer in zijn geschiedenis wereldkampioen werd.

Uniform

Het uniform dat de Italianen droegen gedurende dit EK bestaat uit een jasje van licht seersucker katoen met een gekreukt effect en een zachte zwarte broek. Het jasje heeft een mandarijn kraag en is bedekt met zeer dunne, witte en blauwe lijnen. Het maatpak, dat gedragen werd door Roberto Mancini, Gianluca Vialli en Lele Oriali, heeft een andere stijl. We kunnen deze stijl omschrijven als klassiek en meer gebonden aan traditie die als een haak fungeert om het heden met het verleden te verbinden. Een verleden geïdentificeerd in de esthetiek van een van de eerste stijliconen van de jaren ’80: Enzo Bearzot. We kunnen dus wel stellen dat het erfgoed van de historische coach zijn bijdrage heeft gehad aan de geweldige prestatie van deze generatie Italiaanse voetballers!

Emporio Armani x Azzurri

Life After Football #69 is uit! Koop jouw issue nu hier en lees exclusieve interviews en bekijk fantastische rapportages!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.