SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Oud-international en Champions League winnaar loopt Rotterdamse Marathon binnen drie uur!

Stel je voor dat je een hele carrière in het profvoetbal achter de rug hebt. Ga je dan genieten van de rust of wil je topfit blijven? Iets wat je aan Arjen Robben niet twee keer hoeft de vragen. Hij staat bekend om zijn gedrevenheid en zit dan ook nooit stil. Dit was afgelopen weekend te merken, toen de 39-jarige Groninger ons verraste door een Champions League waardige prestatie te leveren: de marathon van Rotterdam lopen binnen de drie uur!

Robben schittert in de marathon van Rotterdam

Geschreven door: Milan Verleg

Carrièreswitch

Hij staat bekend als “de man van glas”, maar daar is nu niks meer van te zien. Ondanks vele blessures zette hij pas in 2021 een punt achter zijn imposante voetbalcarrière. Het werd tijd voor een nieuwe carrière: hardlopen. Dit deed de voormalig aanvaller van Bayern München zo fanatiek, dat hij vorig jaar besloot samen met oud-schaatser Erben Wennemars zijn eerste marathon ooit te lopen. Hoelang hij er toen overdeed? 3 uur, 13 minuten en 40 seconden. Hij bleef daarna lang oefenen, liep onder andere de 4 mijl van Groningen, en vond het tijd om een nieuwe poging te wagen.

Eens een sporter, altijd een sporter

Gisteren had “Mister Wembley” maar één doel: onder de drie uur. En zoals we Arjen Robben kennen gaf hij alles en kon het niet anders dan lukken. Hij kwam hierdoor na 2 uur, 58 minuten en 33 seconden over de finish op de Coolsingel. Een tijd waar bijna iedereen van zou dromen en dat was ook goed af te lezen op het gezicht van de topsporter.

Hij kwam bij NOS voor de camera en vertelde vol trots over hoe hij het had gehaald: “Voor een sprintertje als ik is zo’n afstand heel lang. Maar ik houd van sport en van een uitdaging. Erben zegt altijd: eens een sporter, altijd een sporter. Ik ben geen topsporter meer, maar ik kan je vertellen: het is denk ik wel topsport als je een marathon onder de 3 uur kan lopen. Dit komt heel dicht in de buurt bij het winnen van een mooie voetbaltitel. Deze kan ik afvinken!”

Naar binnen en schieten!

Voor Robben dus toch net iets minder mooi dan zijn winnende goal in de Champions League finale tegen Borussia Dortmund. Toch zijn de teamgenoten van Arjen hem nog niet vergeten en op social media ging zijn prestatie binnen no time rond. Het vervolg? Hilarische reacties! Zo reageerde oud-ploeggenoot Jérôme Boateng op een Instagram post met de tekst “… and this despite cutting left every 30m– great job Arjen!”. Een leuke grap die Arjen waarschijnlijk wel zag aankomen!

Zelf zagen we deze prestatie van Arjen Robben allang aankomen. Hij kwam in 2014 voor onze camera en had hierbij een speciaal doel: zich klaarmaken voor het wereldkampioenschap in Brazilië. Hier hoorde prachtige foto’s bij en een uniek filmpje. Wij kijken er maar al te graag op terug en kunnen wel stellen dat het een succes is geworden. Hij speelde menig verdediger dol en blijft hierdoor, voornamelijk door de legendarische 5-1 overwinning op Spanje, voor altijd in de harten van de Oranjefans.