SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Deze sport is een clash tussen basketbal, volleybal en voetbal

Ben jij groot liefhebber van voetbal? Blijf dan vooral even lezen! Deze zomervakantie hoef jij je niet te vervelen. Wij hebben vijf sporten gevonden die je ongetwijfeld leuk vindt. Van echte zomersporten op het strand tot helemaal onder de modder zitten. Perfect om te doen met je vrienden!

Vijf sporten die jij ongetwijfeld leuk vindt

Geschreven door: Milan Verleg

Deze sport ken je niet!

We beginnen met de sport FreeFlyBall en we kunnen je alvast vertellen dat je nog nooit van deze sport heb gehoord! Het is een combinatie van voetbal, volleybal en basketbal en het is echt geweldig. Zo mag de bal niet op de grond rollen en moet je zorgen dat de bal in het net beland. Dit is alleen niet een net zoals bij een voetbalgoal, maar het hangt in de lucht. Zo moet je dus proberen om de bal door de lucht naar de andere kant van het veld te krijgen en dan in het net te schieten.

Een wedstrijd duurt twee keer vijftien minuten en de tijd staat stil als de bal uit is. De aftrap is anders dan bij voetbal en lijkt meer op basketbal. De scheidsrechter stuitert de bal hard op de grond en dan moet je proberen je duel te winnen! Toch zijn er ook nog vele andere regels en het is moeilijk om allemaal te benoemen. Eén vertellen we jullie nog omdat die de sport interessant maakt. Als je binnen dertig seconden niet op de goal van de tegenstander schiet, krijgt je tegenstander balbezit. Hierdoor zijn beide teams veel aanvallender.

We snappen als het allemaal nog even onduidelijk is. Kijk vooral onderstaand filmpje om het beter te begrijpen. Je gaat er geen spijt van krijgen!

Vies thuis komen

We gaan door met swamp football. Een sport die afkomstig is uit Finland, waar het een oefening was voor atleten en soldaten om sterker te worden. Het is een soort voetbal, maar dan met wat andere regels en het speelveld is helemaal van modder.

Een wedstrijd duurt twee keer dertien minuten en het is niet toegestaan om je schoenen tussendoor te wisselen. Deze worden dus viezer en viezer. Vrije trappen, corners en ingooien worden daarnaast gedaan door middel van een drop kick en het strafschopgebied is maar vijf meter groot. Speel je dan wel elf tegen elf? Nee, je speelt zes tegen zes, maar je mag zo vaak wisselen als je zelf wil.

Wordt een superheld!

Deze sport is voor de echte basketballiefhebbers, maar gaan ook voetballers erg leuk vinden. We hebben het over slamball. Het is een combinatie van basketbal en trampoline springen. Je speelt op een basketbalveld en het doel is om de bal in de ring te gooien/dunken. Het bijzondere is alleen dat onder de ring trampolines staan die je kunt gebruiken om de ultieme dunk te maken.

Voor dit spel hoef je dus niet zo groot te zijn. Je speelt het daarnaast maar in teams van vier en je krijgt twee punten als je scoort zonder de ring te raken. Drie punten verdien je voor een slamdunk en ook van achter de drie punten lijn scoren is drie punten waard. Ben je benieuwd hoe moeilijk het is? Check het filmpje hieronder maar eens met de mooiste punten ooit!

Voetballen met muren

We gaan door met een echt voetbalachtige sport: jorkyball. Hierbij speel je namelijk twee tegen twee voetbal in een kooi van tien bij vijf meter. Het wordt gespeeld op kunstgras en je kunt de muur gebruiken om iemand te passeren of om een pass te geven. De bal kan niet uit het spel gaan! Een wedstrijd win je door twee sets te pakken en je wint een set door zeven keer te scoren. Een spel wat je zeker een keer moet proberen!

Perfecte sporten voor in de zomer

De vierde en vijfde sport zijn perfect om te doen met het heerlijke warme weer. We beginnen met footvolley. Dit is een sport die wij met Life After Football goed kennen. Jaarlijks organiseren wij ons Life After Football Footvolley toernooi, waar veel (oud-)voetballers aan deelnemen. Vorig jaar waren we in Tunesië en dat leverde deze geweldige beelden op!

De sport is vergelijkbaar met beachvolleybal, alleen hier mag je niet je armen of handen gebruiken. Je speelt de bal met je hoofd, borst, schouders of wat je maar wilt, in maximaal drie keer over het net. Dit doe je twee tegen twee en uiteindelijk moet je de meeste punten scoren. Belangrijk hierbij is dat elke speler maximaal één keer de bal mag aanraken. Je moet dus meteen passen naar je ploeggenoot of de bal over het net trappen.

Als laatste hebben we beachvoetbal. Dit is een spel dat vijf tegen vijf wordt gespeeld op het zand. Het veld is vergelijkbaar met een zaalveld, maar het zand maakt het lastiger om op te spelen. Je speelt wedstrijden vijf tegen vijf en je mag geen schoenen aan. Lekker op de bloten voeten dus. Er is daarnaast geen buitenspelregel en een gele kaart betekent tijdstraf. Benieuwd hoe het eruitziet? Kijk het filmpje hieronder van een EK-wedstrijd tussen Nederland en Duitsland.