SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Alle voetbalshirts van adidas voor het EK 2024

Adidas heeft alle thuis- en uittenues voor het EK van 2024 bekend gemaakt. Elk shirt is in nauwe samenwerking met de federaties gemaakt en roept een gevoel van trots en saamhorigheid op, waarbij traditionele elementen worden gecombineerd met een moderne stijl. De lichtgewicht jerseys zijn gemaakt met de nieuwste technologieën zoals de HEAT.RDY of AEROREADY, voor optimale prestaties op het eindtoernooi.

Belgie Uitshirt Ek 2024

België

Modern, elegant en premium zijn de thema’s die verbonden zijn aan de shirts van de Belgische Rode Duivels. Het thuistenue is een ode aan de Belgische moderne architectuur en luxe fashion, terwijl de kleuren geïnspireerd zijn door de nationale vlag. Het uittenue viert de rijke kunstcultuur van het land en is geïnspireerd door de outfit die ‘Kuifje’ draagt in zijn stripboeken.

Belgie Thuisshirt EK 2024
Belgie Uitshirt EK 2024 Theate

Duitsland

Het thuistenue van Duitsland is gebaseerd op het klassieke kleurpatroon van de nationale vlag. Een perfect design met moderne elementen voor het thuisland. Het uitshirt is daarentegen futuristisch en gedurfd met felle roze en paarse kleuren.

Duitsland EK Thuisshirt
Duitsland EK 2024 Uitshirt

Italië

Italië blijft dicht bij de historie van hun klassieke shirts, maar brengen wel een fris uiterlijk. Het thuisshirt is het typische Italiaanse blauw, waarbij de kleuren van de vlag de schouders bestrijken. Het uittenue heeft een ‘retro-feel’. Achter op de nek van beide shirts staan de woorden ‘L’ITALIA CHIAMO’, wat een ode is aan het nationale volkslied.

Italie Thuisshirt EK 2024
Italie Uitshirt EK 2024

Spanje

Spanje’s thuistenue is klassiek rood met golvende patronen, die samen de nationale bloem van het land vormen. Het uittenue bestaat uit unieke kleuren die doen denken aan de zomerse stranden van het Iberische land.

 

Spanje Thuisshirt EK 2024
Spanje EK 2024 Uitshirt

Schotland

Het thuisshirt van Schotland is een ode naar de historie met een donkerblauwe basis met het daarop een patroon geïnspireerd op de typische Schotse kilt. Het uitshirt is gebaseerd op een iconisch shirt uit de jaren ’90.

 

Schotland EK 2024 Thuisshirt
Schotland EK Uitshirt 2024

Wales

De rode kleur van de draak op de vlag van Wales vormt de primaire kleur van het thuisshirt van het Britse land. Groene, gele en rode vlagen geïnspireerd op de staart van de draak stromen langs de zijkant van het shirt. Het uitshirt, met retropatronen, is gebaseerd op de beroemde vissershoedjes uit Wales. Op beide tenues staan de woorden ”Team Play, is the Best Play”.

Wales Thuisshirt EK 2024
Wales Uitshirt EK 2024

Hongarije

Het grootste doel van beide tenues van Hongarije is om alle Hongaren te verenigen, waar ze ook in de wereld wonen. Het thuisshirt is geïnspireerd op de kleuren van de vlag. Het uittenue volgt hetzelfde principe.

Hongarije EK 2024 Thuisshirt
Hongarij EK Uitshirt 2024