SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Ajax Vrouwen maken CL-debuut in Johan Cruijff Arena

De UEFA Women’s Champions League gaat weer van start en het belooft een schitterende editie te worden. Zo hebben de Ajax Vrouwen zich voor de allereerste keer, sinds de nieuwe opzet van de Champions League, geplaatst voor het miljardenbal. Waar de Amsterdammers de wedstrijden gaan spelen? In de Johan Cruijff Arena!

Ashleigh Weerden

Nederlands onderonsje

De Ajax Vrouwen werden bij de loting gekoppeld aan Paris Saint-Germain, AS Roma en Bayern München. Dit betekent onder andere een weerzien van een aantal Oranje Leeuwinnen. Zo spelen bij PSG Lieke Martens en Jackie Groenen. Bij Bayern München staat Jill Baijings wekelijks op het veld.

Voor het eerst sinds de nieuwe opzet van de Champions League zijn de vrouwen van Ajax erin geslaagd de groepsfase te bereiken. Hiermee is het ook de allereerste Nederlandse club die het lukt. Eén keer eerder speelden de Amsterdammers in het miljardenbal. In het seizoen 2017/2018 wisten ze de groepsfase te overleven, maar werd er in de tweede ronde verloren van het Italiaanse Brescia CF.

Droom die uitkomt

De Ajax Vrouwen gaan de thuiswedstrijden spelen in de Johan Cruijff Arena. De voetbalsters speelden hier vorig jaar voor de allereerste keer en dat leverde een recordaantal van 33.742 toeschouwers op. Door een doelpunt van Life After Football-ster Ashleigh Weerden wisten de Ajax Vrouwen uiteindelijk met 1-1 gelijk te spelen in de Klassieker.

Ashleigh Weerden was één van de genomineerden voor de Life After Football Fashion Player Award. In een interview keek ze terug op haar debuut in de Johan Cruijff Arena: ‘Het was echt een droom die uitkwam. Ajax is mij met de paplepel ingegoten, iedereen thuis support de club. Het was mijn droom om in de Johan Cruijff ArenA te spelen. Er werd lange tijd gezegd dat dit niet zou lukken als vrouw en als je dan hoort dat De Klassieker toch in het Ajax-stadion gespeeld gaat worden is dat wel heel bijzonder. Vanaf dat moment heb ik gemanifesteerd dat ik daar het allerbeste wilde neerzetten en zou scoren. Dat is uiteindelijk ook gelukt. Ik kon niet eens echt juichen, omdat ik niet wist wat me overkwam.’

Bekijk hieronder de goal van Ashleigh Weerden! Wij hopen dat ze morgen weer scoort en wensen haar enorm veel succes. Benieuwd naar het gehele interview met Ashleigh Weerden? Lees het hier!