SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

American football-coach daagt Ajax uit

Waar denk jij aan als je football hoort? De hand van Maradona? De wereldgoal van van Basten waardoor Nederlands Europees kampioen werd? In Amerika denken ze er heel anders over. Zij denken aan American football. Het is een discussie die al jaren bezig is. Het zijn twee totaal verschillende sporten, maar Ted Lasso is van mening dat hij als trainer de switch tussen de sporten kan maken. Hij heeft er zelfs zoveel vertrouwen in dat hij het met zijn team AFC Richmond gaat opnemen tegen Ajax. Een goede reden om in onze wekelijkse rubriek DOCU DAY te kijken naar de serie Ted Lasso.

Ajax speelt mee in serie Ted Lasso

Geschreven door: Milan Verleg

Meeste grammy’s ooit

Het is misschien wel de grootste serie op het moment in de Verenigde Staten. Het heeft meer kijkcijfers dan de populaire serie La Casa de Papel en wist vorig jaar een record te bemachtigen. Het won maar liefst acht grammy’s en dit was meer dan een serie ooit had gewonnen. Het is dus niet raar dat er wekelijks tientallen miljoenen mensen voor de tv zitten om een aflevering mee te kijken. Eén van hun is waarschijnlijk de president van Amerika, Joe Biden. Hij nodigde de cast namelijk één maand geleden uit in het Witte Huis en dat gebeurt niet zomaar!

De serie gaat over een American football-coach, Ted Lasso, die de kans krijgt om het fictieve Engelse AFC Richmond te gaan coachen. Het probleem? Hij heeft totaal geen voetbalervaring. Zo snapt hij niks van de buitenspelregel en probeert hij liever het harde American football erin te krijgen. Dit maakt het vrij lastig om als Amerikaan in de Britse cultuur je stempel te drukken.

Amsterdam vs Amerika

In de feel good-serie speelt de Engelse club tegen meerdere grote Premier League clubs. Zo hebben ze wedstrijden gespeeld tegen Manchester City, West Ham United en Chelsea. Toch heeft Ted Lasso het nog nooit aangedurfd om te spelen tegen een team buiten Engeland. Tot nu dan! Gisteren werd bekend dat de trainer een duel aangaat met Ajax.

Ajax maakte dit op een bijzondere manier bekend aan de wereld. Op een bekende pub van de serie liet het een groot doek van 4 bij 4 meter ophangen. Hierop wenste ze de tegenstander geluk en schreven ze over de gelijkenissen tussen de clubs. Zo delen ze beide het kengetal 020 en hebben ze allebei AFC in de naam staan. Daarnaast sloten ze de oproep op een leuke manier af: bring your A-game.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax)

Ben je net zoals ons benieuwd of Ajax de wedstrijd weet te winnen? Ga dan snel naar Apple TV waar de aflevering met Ajax sinds afgelopen nacht online staat.

Vorige week keken we in onze DOCU DAY rubriek naar de documentaire “Welcome to Wrexham“. Hierin kopen twee wereldberoemde acteurs een voetbalclub en nemen ze je mee in het gehele proces.