SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Adidas brengt iconische voetbalschoen terug op de markt

De adidas Predator is één van de meest iconische voetbalschoenen ter wereld. Grootheden in de voetbalwereld speelde op deze unieke schoen en nu bestaan ze maar liefst 30 jaar! Adidas viert dit jubileum en brengt de nieuwe, limited edition Predator 30 uit. Hiermee herintroduceert adidas de iconische foldover tong. Jude Bellingham speelde direct op de gloednieuwe schoen en met succes: hij scoorde een belangrijke goal in de Champions League!

adidas Predator 30

Legendarische voetballers

Jude Bellingham was afgelopen woensdag de allereerste speler die mocht spelen op de nieuwe Predator 30. De middenvelder speelde in het miljardenbal tegen Napoli en scoorde de 2-1. Hiermee treed de Engelsman in de voetsporen van andere legendarische voetballers die al eerder speelde op de adidas Predator. Zo maakte onder andere Zinedine Zidane, David Beckham, Xavi Hernández, Kaka, Raul, Steven Gerrard en Robin van Persie furore op deze schoen.

Sam Handy, VP Product and Design van adidas Football, legde uit waarom adidas ervoor koos om een nieuwe editie van de Predator 30 uit te brengen: ‘Door de jaren heen werd Predator gedragen door een aantal van de beste spelers van hun generatie, tijdens historische momenten op het veld. Nadenkend over de afgelopen drie decennia van innovatie, vonden we dat de tijd rijp was voor een reset. We hebben ons laten inspireren door de elementen die Predator voor het eerst zo populair maakten.’

Limited edition

Wil je deze speciale schoen maar al te graag in huis hebben? Dan moet je snel zijn! Er worden slechts 1994 paartjes uitgebracht! Waarom adidas voor dit aantal koos? Het staat gelijk aan het jaar waarin de eerste Predator werd uitgebracht. Pre-orders voor de Predator 30 starten vandaag en de schoenen zijn vanaf 8 december online verkrijgbaar en in geselecteerde adidas-winkels te koop. De schoenen kosten 350 euro.

Predator 30