SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Adidas ademt pure voetbalnostalgie met de Predator 24

Adidas is knallend aan 2024 begonnen met de officiële lancering van de nieuwe Predator 24. De traditionele schoen is onderdeel van het adidas Solar Energy pakket, waarin ook de X Crazyfast en COPA Pure 2 in nieuwe kleurstellingen zijn opgenomen. Adidas heeft de lancering kracht bijgezet met een toffe promotievideo in samenwerking met Jude Bellingham. De commercial van de rijzende ster en de sportfabrikant roept nostalgische gevoelens op bij de voetbalromantici onder ons. Een heerlijke, klassieke commercial, waar je er tegenwoordig nog maar zo weinig van ziet.

Adidas predator 24

Nostalgie

Adidas is de afgelopen tijd op de nostalgische tour met tal van jaren 90 verwijzingen. Van releases van retro kits tot de comeback van iconische Predator-tong, de voetbalfan kan zijn hart ophalen bij het Duitse sportmerk. Voor de kerst kwam The Three Stripes met de Predator 30, die een perfecte mix is tussen de esthetiek uit het verleden met de iconische tong van de schoen en de technologie van het heden met de lichtste versie ooit van de schoen. Afgelopen dinsdag heeft adidas een nieuwe boot pack gelanceerd met de Predator 24 als absolute eyecather, geïnspireerd op de originele Predator uit 1994. Een mooie bezegeling om het dertigjarig-jubileum  te vieren van de iconische schoen, die zijn enorme populariteit te danken heeft aan de jaren 90 met Zinedine Zidane, Steven Gerrard en David Beckham.

Bellingham en Alexander-Arnold

Jude Bellingham en Trent Alexander-Arnold gelden als dé gezichten van de nieuwe Predator generatie. De twee wereldsterren, die symbool staan voor de nieuwe generaties binnen het Engelse voetbal, hebben meegewerkt aan het nieuwe design van de schoen. Daarnaast werd de nostalgische voetbalschoen voor het eerst aan het grote publiek getoond aan de voeten van de beide heren. Zo droeg Alexander-Arnold de Predator 24 in het 1-1 gelijkspel tussen Liverpool en Manchester City in november. Hetzelfde geldt voor Bellingham in de 4-2 gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Napoli. Ook nu heeft de nieuwste ster van de Galácticos weer een hoofdrol in de recente promotievideo van adidas. Daarnaast spelen Pedri, Alessia Russo, Gabriel Jesus en Kadidiatou Diani een belangrijke rol in de campagne. En zoals gezegd: een echte, klassieke voetbalcommercial waar het hart van menig voetbalfan sneller van gaat kloppen.

Predator 24

De Predator 24 wordt geleverd in dezelfde rode, zwarte en witte kleurstelling als dertig jaar geleden, met neongeel gekleurde details op de voering, tong en kraag. De nieuwe schoenen zijn verkrijgbaar in drie verschillende silhouetten, met vetersluiting, zonder veters en met de nostalgische vouwtong, en is een van de lichtste Predator schoenen met een gewicht van slechts 195 gram.

Jude Bellingham - adidas predator 24
Gabriel Jesus - adidas Predator 24
Pedri - adidas Predator 24