SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Adam Maher: ‘Ik ben niet iemand die snel vrienden maakt’

De topper tussen AZ en PSV staat op het programma. PSV kan zonder puntverlies de winterstop in, terwijl AZ de punten hard nodig heeft in de strijd om de tweede plek. Wie weet er deze kraker te winnen? Om ons voor te bereiden lichten we vandaag een speler uit die bij beide clubs speelde: Adam Maher. In onze rubriek Dive into Archive blikken we terug op een interview uit 2019 met de middenvelder.

Adam Maher

Het is 2019 en Adam Maher woont met veel plezier in hartje Diemen. De behendige middenvelder begon zijn profcarrière bij AZ, maakte uitstapjes naar PSV, Osmanlıspor (Turkije) en FC Twente, maar is inmiddels weer terug op het vertrouwde nest in Alkmaar. Hier herinnert hij zijn fans dit seizoen aan de Adam Maher die het onder Louis van Gaal tot international schopte.

Thuisbasis

Maher werd geboren in de snikhete zomer van 1993 in het uiterste zuiden van Marokko. Het meerendeel van zijn familie leeft nog in het Afrikaanse land: ‘Ik ben enig kind en de rest van mijn familie woont in Marokko. Mijn ouders zijn de enige familie die ik heb in Nederland. Daardoor zijn we superhecht met z’n drieën en doen we eigenlijk alles samen. Diemen is voor mij de plek waar ik ben opgegroeid, en waar ik altijd thuis kan komen. De afgelopen jaren heb ik in veel andere steden en landen gevoetbald, maar Diemen bleef – en blijft – altijd mijn thuisbasis. De meeste vrienden die ik heb ken ik al mijn hele leven vanuit hier. Ik ben niet iemand die snel vrienden maakt. Natuurlijk leer ik via de club ook wel mensen kennen, maar vanwege transfers verwatert het contact vaak snel.’

Adam Maher
Adam Maher

Cultuur

Maher ervaart in zijn leven zowel de Nederlandse als de Marokkaanse cultuur: ‘Via mijn vader en moeder krijg ik de Marokkaanse cultuur mee, maar de Nederlandse cultuur is voor mij ook overal voelbaar. Dat is voor mij altijd  vanzelfsprekend geweest. Ik ben er trots op Marokkaans te zijn, maar ik voel me in Nederland niet anders dan anderen. Ik ben heel blij dat ik hier woon en probeer er het maximale uit te halen. Wat ik wel mooi vind om te merken, is dat de Marokkaanse cultuur extra voelbaar is wanneer ik goed presteer. Het is een mooi gegeven dat Marokkanen onder elkaar automatisch dan ook trots zijn.’

Vorige week keken wij in onze rubriek Dive into Archive terug op een interview met Daley Blind. Hoe beleefde de verdediger zijn tijd in Manchester?