SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Boek preview: Abdelhak Nouri – een onvervulde droom

Op 27 maart publiceert Khalid Kasem het nieuwe boek over de onvervulde droom van Abdelhak Nouri.

Op 8 juli 2017 ging Abdelhak Nouri plots tegen de vlakte in de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen. Dit vond plaats in het Oostenrijkse Zillertal waar Ajax zijn seizoensvoorbereiding afwerkte. Nu, ruim tweeënhalf jaar later, komt vertrouwenspersoon en belangenbehartiger van de familie Nouri met het ontroerende en soms verbijsterende boek: Abdelhak Nouri – een onvervulde droom. Khalid Kasem vertelt het verhaal vanuit zijn eigen perspectief. De schrijver is dankbaar dat hij de rijkdom van Abdelhak Nouri met de wereld mag delen.

Boek

In het boek staat onder andere het migrantenleven van de familie Nouri beschreven. Kasem licht ook de droom om profvoetballer uit die Abdelhak, maar ook zijn familie had. Voor het boek hebben ook familie en vrienden zoals, Donny van de Beek, Steven Bergwijn en Frenkie de Jong hun medewerking verleend. Zij vertellen over de weg die Abdelhak, ofwel ‘Appie’ zoals hij liefkozend genoemd wordt, heeft afgelegd. Schrijver Khalid Kasem is de afgelopen jaren intensief betrokken bij de achtbaan waarin de familie Nouri zich bevindt. Uitgeverij Lebowski omschrijft het boek als een verhaal “over verdriet, hoop, geloof en verbinding in tijden van tegenslag.

Talent

Appie was een onmiskenbaar getalenteerde jongen. Op 20-jarige leeftijd ontving hij de Gouden Stier, de prijs van beste speler van de Eerste Divisie. Hij werd gezien als een van de grootste talenten van zijn generatie. Zoals vele Ajax-debutanten scoorde ook Abdelhak Nouri bij zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. In de bekerwedstrijd tegen Willem II liet trainer Peter Bosz hem in de tweede helft invallen. Vlak voor tijd tekende, de in Geuzenveld geboren Amsterdammer, voor de 5-0 eindstand middels een vrije trap. Sinds 2018 is de Talent van de Toekomst-award vernoemd naar Appie. Deze prijs rijkt Ajax ieder jaar uit aan het grootste talent van hun eigen jeugdopleiding. Zo kreeg Ryan Gravenberch in 2018 de Abdelhak Nouri Trofee uit handen van Donny van de Beek.

Het boek Abdelhak Nouri – Een onvervulde droom ligt vanaf 27 maart bij uitgeverij Lebowski in de winkels.

Op de hoogte blijven van alle voetbalverhalen? Check onze Facebook en Instagram.