SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

7 must-see Netflix sportseries die je nu kunt bingen!

Door de huidige situatie zijn we nu eenmaal gedwongen om veel thuis te zitten. Hier kunnen we een probleem van maken, maar we kunnen er ook iets leuks mee doen. Ben je klaar met werken of een dagje vrij? Hieronder hebben wij 7 must-see Netflix sportseries onder elkaar gezet die je nu kunt bingewatchen.

1) The English Game

De nieuwste van alle Netflix sportseries gaat over het ontstaan van het Engelse clubvoetbal rond 1870. In deze tijd was voetbal nog een elitaire sport. Twee voetballers willen dit doorbreken en het toegankelijk maken voor iedereen. Zij sluiten aan bij een team met alleen maar mannen die in de fabriek werken. Niet alleen het voetbal, maar de algehele klassenverdeling in de maatschappij wordt hierdoor voorgoed veranderd.

2) Sunderland ‘Til I Die

Voor degene die seizoen 1 al hebben gezien, niet getreurd. Seizoen 2 staat nu online op Netflix. In seizoen 1 kun je zien hoe het de club uit Sunderland verging in de Championship, nadat zij gedegradeerd waren uit de Premier League. De club zit in zwaar weer, zowel financieel als sportief. De degradatie vanuit de Premier League naar de Championship was vooral een zware dreun.

Ook seizoen 2 biedt de kijker een kijkje in de kleedkamer van de Engelse club en je bent toeschouwer van pure frustratie binnen het team, tot immense vreugde bij de staf. Heb je na deze serie nog steeds geen genoeg van een kijkje achter de schermen bij een profvoetbalclub. Kijk dan ook First Team: Juventus.

3) Last Chance U

In deze serie kom je alles te weten over het American Football-team van het East Mississippi Community College (EMCC), een van de meest succesvolle JUCO-programma’s in het land. Belangrijke items die voorbij komen zijn onder meer de academische strijd van de spelers, waarvan sommige afkomstig zijn uit ernstig achtergestelde families. Dit wordt de ‘Last Chance’ om de volwassenheid van de groep mannen te tonen die moeite hebben om hun plaats te vinden. Team Academic Advisor Brittany Wagner is prominent aanwezig omdat ze de taak heeft om alle teamleden op tijd te laten afstuderen. Hoofdcoach Buddy Stevens zijn worsteling met het beheersen van zijn humeur is ook een belangrijk thema, dat vaak wordt afgewisseld met zijn christelijke geloof dat hij probeert over te brengen aan het team.

In de vier seizoen sleept het EMCC-team je mee door alles wat gebeurd op hun highschool, op het Football-veld en een kijkje bij hun families.

4) Apache: La vida de Carlos Tévez

De Argentijnse spits Carlos Tévez heeft zijn bijnaam Apache te danken aan de wijk waar hij is opgegroeid. Hij groeide op in Buenos Aires in de buurt Ejército de Los Andes. Deze buurt kreeg de bijnaam Fuerte Apache en daarom wordt Tévez, El Apache genoemd. Carlitos wist in zijn carrière vele prijzen te behalen als speler van Boca Juniors, Corinthians, Manchester United, Manchester City, Juventus, Shanghai Shenua en het nationale team van Argentinië.

In deze serie zie je hoe de voetballer zich ontwikkelt te midden van de omstandigheden in de ruige buurt. De serie is acht afleveringen lang en neemt je mee in de bewogen jeugd van El Apache. Opgegroeid in een stad waar drugs, geweld en veel criminaliteit de toon voerden. In deze gevaarlijke buurt was Tévez maar met een doel bezig: zijn droom verwezenlijken.

5) Losers

In deze achtdelige serie volg je atleten die nederlagen hebben meegemaakt. In deze ‘winning is everything’ maatschappij kom je nou eenmaal als topsporter wel eens voor verlies te staan. Het is echter aan jezelf hoe je vervolgens weer uit dit dal klimt. De topsporters in deze serie hebben deze nederlagen omgezet in positieve ervaringen met behulp van hun vrienden, familieleden en ploeggenoten. Deze serie is meeslepend en je volgt de werelden van golf, boksen, curling, hardlopen, schaatsen en voetbal. Deze serie krijgt hoge ratings en verdient dan ook een plek op de must-see lijst.

6) First team: Juventus

Een heel seizoen lang volgt Netflix de Europese grootmacht Juventus. Zo brengen zij zowel op als naast het veld, tijd door met de spelers achter de schermen. In de serie wordt onder andere het 120-jarig bestaan van De Oude Dame gevierd. Je gaat op pad, diep in het Allianz Stadium en rond Turijn om het leven van de spelers vast te leggen. Tijdens deze Netflix sportserie kom je dichtbij de persoonlijkheden van Bianconeri zoals Gianluigi Buffon, Federico Bernardeschi, Giorgio Chiellini, Douglas Costa, Gonzalo Higuaín, Claudio Marchisio, Miralem Pjanic, Daniele Rugani, manager Massimiliano Allegri en Bianconeri-legendes als Alessandro Del Piero .

7) Ultras

We weten het.. het is geen serie, maar deze gruwelijke film wilde we jullie toch niet ontnemen. In deze film word je meegenomen in het leven van de Italiaan Sandro. Sandro is een man van 50 en ondanks een stadionverbod fanatiek Napoli-aanhanger. Hij is de grote leider van de Ultra’s. In de film zie je de struggles die Sandro doormaakt in zijn leven en twijfelt om zijn liefde voor Napoli op te zeggen. Daarnaast volg je de tiener Angelo, hij wil juist graag bij de Ultra’s aansluiten. Zijn broer was een voormalig leider van de Ultra’s, maar hij kwam tijdens een gevecht om het leven. Je volgt de verhalen van de twee hoofdpersonen en het einde is ronduit heftig en meeslepend. Een echte aanrader dus!

Bonustip) Formula 1: Drive to survive

Een extraatje voor de Formule 1 liefhebbers die momenteel ook zitten te wachten voor de start van de Formule 1. Er zijn al meerdere races gecanceld of verzet.  Niet getreurd, want met deze serie kom je meer te weten over het gehele Formule 1-circus. Ook van deze serie is onlangs seizoen 2 gepubliceerd. In seizoen 1 kregen we al een kijkje in de keuken van verschillende Formule 1 teams. Nu, in seizoen 2, hebben ook topteams Ferrari en Mercedes hun toestemming gegeven om de fans een kijkje achter de schermen te geven. Formule 1 in zijn puurste vorm. Een scheldende teambaas, worstelende coureurs, uitzinnige coureurs en veel meer.

Nog niet genoeg tips? Check dan ook de film Ultra’s .

Op de hoogte blijven van het voetbalnieuws? Check dan onze Facebook en Instagram.