SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

125-jarig jubileumshirt voor FC Barcelona

Het Nederlandse streetwearmerk Patta verraste ons eerder met de de speciale ‘Patta x Nike Air Max Plus ‘FC Barcelona’ sneakers en doet dat nu opnieuw. Het merk heeft namelijk de eerste foto’s onthuld van het speciale FC Barcelona-shirt. Dit unieke shirt is over zo’n twee weken te verkrijgen in de Nike x Patta ‘Culers del Món’-collectie en is een must have voor alle FC Barcelona-fans. Maar wat maakt het zo bijzonder?

Patta x FC Barcelona

Kloppende hart

Vorige week kwam er uit het niets een video op de Instagram-accounts van zowel Patta als FC Barcelona. In deze clip reist een camera door de binnenkant van een menselijk lichaam, waarna het arriveert bij het kloppende hart. Het onderschrift onder de video was ‘Ons bloed, onze kleuren, onze identiteit. Onze gedeelde geschiedenis. Culers Del Món, blijf op de hoogte’. De fans vroegen zich al snel af wat er ging komen, maar hier hoefden ze gelukkig niet lang op te wachten.

125-jarig jubileum

Al vrij snel kwamen de eerste foto’s online van het speciale shirt, dat wordt uitgebracht als onderdeel van de viering van het 125-jarig jubileum van de club. Dat is ook goed terug te zien in het design. De clubkleuren van Blaugrana worden gebruikt om het bloed en het DNA te laten rondpompen en zo rood en blauw door de aderen van alle fans over de hele wereld te stromen. Zo worden de FC Barcelona-fans op een speciale manier met elkaar verenigt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Barcelona (@fcbarcelona)

De FC Barcelona x Patta Culers del Món-collectie zal vanaf vrijdag 13 oktober om 13:00 uur online verkrijgbaar zijn. Nederlandse fans hebben daarnaast geluk. In zowel in Amsterdam, Londen en Milaan kun je het shirt fysiek kopen in de Patta-winkels.

Eerder lanceerde Patta al de unieke ‘Patta x Nike Air Max Plus ‘FC Barcelona’ sneakers. De schoenen zijn een eerbetoon aan Catalonië en zijn gemaakt voor de trouwe FC Barcelona-aanhangers. Check ze snel!