SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Zien: de retro collab tussen PANINI & COPA

Voetbalfans van alle leeftijden zullen ze wel kennen: de PANINI-voetbalplaatjes. Zeker de wat oudere fans onder ons liepen de deur plat bij de lokale boekhandel of sigarenboer om de pakjes met stickers te kopen. Reden genoeg voor kledingmerk COPA om een collectie aan PANINI te wijden.

 

Er is waarschijnlijk geen enkele voetbalfan die de voetbalplaatjes van PANINI niet kent. Zeker bij de oudere garde zullen de plakboeken nog wel ergens op zolder liggen. Het verzamelen van de stickers en het compleet maken van een heel album roept zeker nostalgische gevoelens op. En bij elk gekocht pakje stickers steeg de spanning. Want zit die ene rechtsback van FC Groningen er eindelijk in? Zou ik nu eindelijk eens mijn favoriete topscorer vinden? Hè bah weer die schopper die ik al vier keer eerder aantrof! En wanneer vind ik die allerlaatste sticker om mijn album compleet te maken? Ruilen met vriendjes en vriendinnetjes bracht vaak de oplossing. We kunnen met recht zeggen dat PANINI de voetbalfans al decennia lang vermaakt.

Panini

PANINI x COPA

In 1978 kwam het eerste nationale album van PANINI op de Nederlandse markt, acht jaar daar voor was er al een album voor het WK in Mexico in 1970. Heb jij dit album compleet en nog ergens liggen, dan heb je mazzel. Want het is anno nu nog steeds een zeer populair album bij verzamelaars en heeft dan ook de hoogste marktwaarde van alle PANINI-albums. PANINI is door de jaren heen een wezenlijk onderdeel van de voetbalcultuur geworden. Om die redenen werkte COPA samen met hen om een reeks speciale PANINI x COPA-producten te maken. In de collectie vind je T-shirts, truien, hoodies en sokken, voorzien van herkenbare PANINI-kenmerken. Je ziet oude albumcovers terug en de welbekende speler die de halve omhaal – rovesciata – komt veelvuldig voor. Hieronder zie je enkele stukken ut de collab. Wat ons betreft een must voor elke voetballiefhebber, jong en oud!

De collectie vind je hier en kun je ook in de COPA Flagshipstore in Amsterdam en via geselecteerde retailers en online resellers kopen.

Ken jij de rising stars op de Eredivisiebal? Je leest het hier.

Volg nu onze Facebook en Instagram en blijf 24/7 op de hoogte van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle.