SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Zet jouw digitale footprint op een KRAKATAU-kledingstuk

Het is misschien een rare combi, maar dat maakt deze lijn nu juist zo vet! Het modemerk KRAKATAU kennen we inmiddels, maar ook Kaspersky zal bij sommigen een belletje doen rinkelen. Kaspersky is een leverancier van antivirussoftware en richt zich op beveiligen van onder andere laptops en pc’s. De connectie tussen de twee? Beide bedrijven komen oorspronkelijk uit Rusland. 

Dat zowel KRAKATAU als Kaspersky uit Rusland afkomstig zijn is niet de enige reden achter de samenwerking. Beide brands willen mensen bewust maken van hun privacy en vrijheid van zelfexpressie. Zelfexpressie staat voor uiting geven aan de eigen gevoelens en gedachtes en dat is sowieso een gevoelig punt de afgelopen jaren. Je kan je gevoel uiten door middel van berichten op het sociale media, maar ook in het dragen van kleding. De een is wat meer op privacy gesteld dan de ander en daarom kun je nu kun je een kledingstuk ontwerpen op basis van jouw privacy-gevoeligheid. 

Cyberaanvallen

Kaspersky is een expert op het gebied van cybercriminaliteit en zij hebben hier dan ook veelvuldig onderzoek naar gedaan. Millennials zijn ongelofelijk makkelijke doelwitten voor de criminelen aangezien deze groep nog wel eens een rijbewijs, medisch dossier, creditcardgegevens of overige persoonlijke informatie zomaar online zetten. Al deze informatie kan voor verschillende kwaadaardige doeleinden gebruikt worden. Kaspersky is zo’n bedrijf dat ervoor zorgt dat je veilig online kan blijven doen wat je wil. Zij beschermen je unieke gegevens zo goed mogelijk en laat het online media een veilige plek zijn om je uit te kunnen drukken.

Digitale afdruk

De Safe_expression limited-collectie is een digitale afdruk van jouwzelf als persoon. Een chatrobot stelt je wat simpele vragen over je online gedrag en privacygewoonten en hieruit maakt de robot een unieke, persoonlijke afdruk. De afdruk is als volgt ingesteld: hoe meer iemand zich zorgen maakt over zijn/haar privacy, hoe complexer of harmonieuzer een afdruk kan zijn. De exclusieve collectie heeft dus voor iedereen een eigen, uniek en persoonlijk kledingstuk. Door deze digitale stap kleed jij je niet meer naar hoe je door anderen gezien wil worden, maar nu ben je 100% jezelf. 

“Door deze collectie samen met KRAKATAU te maken, willen wij de dialoog over privacy en veiligheid interessant maken op een manier die verband houdt met mode. Zo kunnen wij eenvoudig uitleggen hoe jouw zelfexpressie onafhankelijk en beschermd kan blijven”, aldus Andrew Winton, Vice President for Global Marketing bij Kaspersky. Het KRAKATAU-team laat op haar beurt weten dat zij het Do It Yourself (DIY) gedeelte erg leuk vinden. “Mensen passen hun kleding niet aan op hun emoties, maar op hun digitale gewoonten”.

Altijd bescherming

Om een digitale afdruk mogelijk te maken is er gebruik gemaakt van experimentele technologieën. Deze zijn toegepast op de gehele collectie, die T-shirts, sweatshirts en jassen bevat. Je kunt dus nu een jas kopen die je beschermt tegen de barre omstandigheden van buiten, maar ook van binnen!

Je kunt nu je gepersonaliseerde kledingstuk laten maken via de website van KRAKATAU

Ook een voorliefde voor auto’s? Dan mag je deze BMW 4-serie niet missen!