SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Voetballegende op de catwalk tijdens de London Fashion Week

Afgelopen weekend heeft de London Fashion Week 2023 plaatsgevonden. Zoals elk jaar waren er weer tal van bekende personen in opvallende outfits te bewonderen. Waaronder een aantal Londense (oud-)topvoetballers als Bukayo Saka, Son Heung-Min en Eberechi Eze, maar ook viervoudig Olympisch kampioen Mo Farah. Het meest opvallende moment kwam van de catwalk: voormalig topspits Ian Wright opende namelijk de LABRUM SS24 show in het Four Seasons Hotel.

Eberechi Eze, Bukayo Saka en Son Heung-min bij de London Fashion Week 2023

Lokale helden

Londen is natuurlijk de voetbalhoofdstad van Europa met zeventien professionele voetbalclubs waarvan zeven actief op het hoogste niveau in de Premier League. Een aantal sterren kwamen een kijkje nemen bij de Fashion Week van dit jaar. Zo zagen we Bukayo Saka van Arsenal, Eberechi Eze van Crystal Palace, Son Heung-min van Tottenham Hotspur. En hoewel Saka als een snelheidsduivel bekend staat, kan datzelfde zeker gezegd worden over Mo Farah. De viervoudig Olympisch kampioen op de lange afstanden was aanwezig in een Burberry outfit.

Mo Farah - London Fashion Week
Ian Wright - London Fashion Week

Ian Wright op de catwalk

En zoals gezegd: de grootste verrassing zat hem toch in de show van LABRUM. Het menswear merk dat zijn wortels heeft in London vierde hun terugkeer op de London Fashion Week met Ian Wright in de gelederen. Voor de Spring 2024 nam ontwerper Foday Dumbuya de marmeren zalen van het Four Seasons-hotel op Trinity Square in Londen onder zijn hoede. De voormalig topschutter Ian Wright opende de show in een pak met ton-sur-ton patroon en een groenblauwe ondertoon. Casual, maar formeel. Wij zijn benieuwd welke (voormalig) topvoetballers wij in de toekomst op de catwalk kunnen verwachten!

Meer lezen? Check het opmerkelijke verhaal van één van de andere smaakmakers uit de Engelse Premier League: Koaru Mitoma. De vleugelspeler verkoos zijn studie boven zijn voetballoopbaan en schreef zijn scriptie over een wel heel bijzonder onderwerp.