SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Dit is sowieso de coolste fashion store van Utrecht

Woon jij in Utrecht? Of ga je er binnenkort naartoe? Dan hebben we een toptip voor je. Dit is dé mannen mode winkel in Utrecht: Ekademe Men’s Fashion Utrecht.

Sinds afgelopen jaar is daar namelijk een nieuwe concept store geopend. De naam van de winkel is Ekademe, wat fonetisch is voor academie. Die naam vertaalt precies het concept waarop de winkel is gebaseerd: kennis delen en samen het avontuur van groei vieren.

De winkel is volledig ontworpen en samengesteld door vier vrienden die elk hun eigen creatieve input gegeven hebben. Al is de winkel veel meer dan dat alleen; de ruimte van 140m² fungeert volgens de makers als ‘een tentoonstelling van ideeën’ en richt zich momenteel op elementen zoals mode, kunst, design en lifestyle.Ekademe Utrecht Men's Fashion store

Ekademe Men’s Fashion Utrecht

Het interieur bestaat uit verschillende elementen zoals marmer, hout, stoffen en heeft een duidelijke minimalistische signatuur. Door samen te werken met bedrijven als Flos, Kvadrat, Vitra en Bang & Olufsen konden de eigenaren naar eigen zeggen ‘een ontwerpvisie uitdrukken in de hoogste kwaliteit. De ruimte functioneert als een geweldig canvas om het brede scala aan ontwerpen weer te geven dat we in ons interieur hebben geïmplementeerd.

Ekademe biedt zorgvuldig samengestelde collecties van modemerken zoals Thom Browne, Lanvin, JW Anderson, Loewe, AMBUSH, A-COLD-WALL * en meer.

Niet alleen zijn die merken heel tof, ook is de selectie die de Utrechters hebben gemaakt heel erg de moeite waard. Het is dan ook duidelijk dat ze er goed en lang over nagedacht hebben. ‘Ons concept bestaat momenteel uit zes kernelementen die onze identiteit helpen verenigen en communiceren,’ zeggen ze er zelf over. ‘Mode, lifestyle, kunst, design, architectuur en technologie.’
 

De winkel is samengesteld door een door een team van individuen, en Ekademe wil zich zelf voortdurend creatief opnieuw uitvinden. ‘Het is ons doel om ons te concentreren op contrasterende ontwerpdiscipline en al onze ideeën in één inspirerende sfeer te presenteren.’

Je vindt Ekademe op de lijnmarkt 39 in het historische centrum van Utrecht. Ook kun je mannen mode winkel in Utrecht natuurlijk hun website bezoeken.