SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Unieke vondst: het voetbalshirt van Nigeria uit 1996

Fans van retro voetbalshirts opgelet: onlangs verscheen er een nieuwtje online dat er een lading voetbalshirts van Nigeria is gevonden in een loods. En daar worden wij heel blij van. Het gaat hier namelijk om het iconische shirt waarmee The Super Eagles Olympisch goud wonnen.

 

Elke voetbalfan ter wereld is waarschijnlijk dol op retro/vintage voetbalshirts. Zo ook wij bij Life After Football. Het nieuwtje dat er een hele lading oude voetbalshirts van Nigeria is gevonden in een loods, doet onze voetbalharten sneller kloppen. We gaan wel even terug naar de nineties. Het dragen van een voetbalshirt deed men toen nog niet op zulke grote schaal als nu. Tegenwoordig is het niet zo gek als je met een tricot van jouw favoriete club of land rondloopt. Maar toen was dat anders. Vandaar dat er vaak met verlangen wordt gekeken naar retro shirts. Maar helaas zijn deze amper meer ergens te vinden.

Nigeria 1996

Underdogs

In 1996 vonden de Olympische Spelen plaats in Atlanta, USA. Geheel tegen de verwachting in wonnen de Nigeriaanse Super Eagles de gouden plak. Dit onder leiding van de Nederlandse coach Jo Bonfrère. In de halve finale rekenden zij met 4-3 af met titelfavoriet Brazilië. Daar speelden jonkies als Ronaldo, Roberto Carlos, Dida en Bebeto onder coach Mario Zagallo. De finale werd met 3-2 gewonnen van een andere favoriet: Argentinië. Dit werd gecoacht door Daniel Passarella. En hij had spelers als Javier Zanetti, Roberto Ayala, Diego Simeone, Ariel Ortega en Hernán Crespo ter beschikking. Maar beide Zuid-Amerikaanse landen kregen de Afrikaanse Super Eagles niet onder de duim. Nigeria speelde met toppers als Celestine Babayaro, Taribo West, Jay-Jay Okocha, Tijani Babangida, Sunday Olisheh, Daniel Amokachi en de aanvoerder en vedette Nwankwo Kanu.

super eagles

Unieke vondst

Niet alleen was de prestatie van Nigeria heel bijzonder, hun shirt van sponsor Nike, was geweldig. Het was eigenlijk een kopie van de Nigeriaanse vlag: een witte baan ingeklemd tussen twee groene. Voor op de borst prijkt de Super Eagle prominent. De retailer die de unieke vondst heeft gedaan heeft niet aangekondigd om hoeveel shirts ze hebben gevonden. De voorraad is binnenkort verkrijgbaar bij Classic Football Shirts. De prijzen zijn nog niet bekendgemaakt, maar je kunt verwachten dat ze ver boven de originele kostprijs zullen liggen. Wij gaan alvast sparen.

Nwankwo Kanu

Check hier de fashionable collab tussen PANINI en COPA. 

Volg nu onze Facebook en Instagram en blijf 24/7 op de hoogte van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle.