SCHRIJF JE NU IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws op het gebied van voetbalcultuur, fashion en lifestyle?

SCHRIJF JE NU IN!
Menu

Top 5: Zegna Fall-collectie

In de top 5 van deze week lichten we de gloednieuwe Fall-collectie van Ermenegildo Zegna uit. De oprichter en naamdrager van het Italiaanse luxe modehuis blijft een van de meest gerenommeerde bedrijven in het land en benadrukt dat nog eens met deze collectie. Daarnaast probeert Zegna met elke campagne een maatschappelijke boodschap mee te geven. Wij hebben de vijf tofste items uit de 2021-lijn onder elkaar gezet.

5.

Modeontwerper Alessandro Sartori speelt met de nieuwe collectie The (Re)Set in op de herinrichting van de maatschappij. Wie zegt dat je in het openbaar anders gekleed moet dan in je privéleven en dit leidt tot levensstijlen die we nog niet eerder hebben gezien. (Re)Set staat voor terug naar de roots en waarderen waar je vandaan komt. Sartori koos ervoor om de Zegna-stijlcodes van toen te herinterpreteren waar het leven binnen en buiten samenkomen. 

4.

Waar Ermenegildo Zegna de garderobe en dus zijn identiteit bewaakt gaat Sartori daar lijnrecht tegenin. Een richting die misschien wel genomen moest worden om de uitgefaseerde Zegna Sport-collectie te omvatten. De afgelopen seizoenen hebben de collectie sterk geleund op het technische vlak van ontwerpen. Nu is er echter weer gekozen voor puur maatwerk.  Een jas met een nieuwe sjaalkraag en verschillende andere items in Alessandro Sartori’s favoriete afslankende maar substantiële vorm met anderhalve rij knopen waren de verrassende uitschieters. Peacoats, overjassen met hoge kraag, lange geribbelde vesten en zwierige dekentjes in een botanisch patroon. Al deze items werden geleverd in een zacht, herfstachtig roodbruin- tot houtskoolpalet. 

3.

Onderdeel van de collectie zijn ook mooie stukken die afgeleid zijn van werkkleding. Dromerige wollen shirts en met precisie afgewerkte jacks met ritssluiting. De nadruk lag hier ook op het voorkomen van technische slijtage en daarom zijn er jacks met meerdere zakken die behandeld zijn in merino. Waan je een onderdeel van het SWAT-team door de complementaire gevechtsbroeken en zelfs gevechtsmutsen.  

2.

Je kunt zien dat Sartori werkt aan het cultiveren van een hiërarchievrije kleding-ecologie. Dat wil zeggen dat de verschillende lijnen van mannelijke kleding allemaal heringericht zijn met het oog op een gelijke toekomst. Zo zijn de donsjassen vrij van veren, doordat 75% van alle materialen gerecycled werd. Dat maakt de collectie extra duurzaam en toch zijn de donsjassen heerlijk gevuld met wol en nylon. 

1.

Sartori speelde met hybride silhouetten en toonde chique pakken met boxy blazers met vestachtige schouders. Deze werden gedragen met zachte geplooide broeken, terwijl klassieke shirts werden vervangen door tops met sjaalkragen. Dit gaf het geheel een vleugje romantische elegantie mee. De collectie werd kracht bijgezet door een online modeshow te lanceren. Deze online modeshow is te zien op de YouTube-pagina van Zegna. In de video benadrukken ze dat er een vernieuwde levensstijl te zien is welke leidend zal gaan worden in de komende perioden. 

Nog meer Fashion-nieuwtjes? Lees hier hoe Romance FC naast voetbalclub ook een gigantisch maatschappelijk uithangbord werd.