SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Toeleven naar Fashion Player 2023: recap van laatste editie

Life After Football Fashion Player 2023 staat voor de deur. De prestigieuze prijs voor de meest modieuze voetballer van de Eredivisie wordt dit jaar voor de tiende keer toegewezen aan een stijlicoon binnen de voetballerij. In aanloop naar deze speciale editie blikken we terug op voorgaande edities. Om alvast in de stemming te komen nemen we je mee terug naar vorig jaar, toen Ajacied Devyne Rensch werd verkozen tot Fashion Player of the Year.

Devyne Rensch is Fashion Player 2022

Door de jaren heen zijn er meer dan vijftig voetballers genomineerd geweest voor de titel ‘Life After Football Fashion Player’. Wekenlang stonden de stijliconen in de schijnwerpers en namen ze het tegen elkaar op in een zenuwslopende campagne. Nigel de Jong was in 2014 de allereerste Life After Football Fashion Player. Daarna volgden Eljero Elia, Warner Hahn, Jeremain Lens, Dušan Tadić, Navarone Foor, Reza Ghoochannejhad, Jurriën Timber en vorig jaar Devyne Rensch.

Fashion Player 2022

De Fashion Player-editie van 2022 was één groot spektakel. Anwar El Ghazi, Danilo Pereira, Rensch, Thom Haye en Tijjani Reijnders streden tegen elkaar om hun palmares aan te vullen met een unieke titel. De genomineerden kregen afgelopen jaar een speciale bloem toegewezen, welke symbool staat voor hun karakter, stijl en uitstraling. De bloesem, zonnebloem, tulp, roos en Eremurus liepen als een rode draad door de campagne en leverden prachtige beelden op.

Onze lezers, fans en volgers konden wekenlang stemmen op hun favoriete stijlicoon. Uiteindelijk koos de meerderheid van de stemmers voor de sportief, chique stijl van Rensch. “Ik koop mijn kleding vooral zelf, maar krijg ook weleens tips van mensen. Voor mij moet het echt triggeren, wil ik het kopen. Ik moet het écht tof vinden. Ik ga weleens shoppen met Jurriën Timber en Ryan Gravenberch. We hebben alle drie een beetje dezelfde stijl. Meestal gaan we in Amsterdam kijken. En dan niet naar een winkel van Louis Vuitton, maar eerder naar No Label bijvoorbeeld”, aldus de Ajacied.

De campagne werd afgesloten met een groot evenement. Honderden prominente collega’s uit de voetbalwereld waren aanwezig op de gedenkwaardige avond in Studio’s Aalsmeer. Rensch ontving de prestigieuze prijs uit handen van Life After Football-oprichter en ex-Feyenoord-vleugelspeler Regi Blinker en presentator Jan-Joost van Gangelen. “Ik heb een hele mooie prijs in ontvangst mogen nemen. Ik ga de award naast mijn tv zetten en de jongens van Ajax een foto sturen”, zei de verdediger met een grote glimlach op zijn gezicht. Na de prijsuitreiking wist DJ Quincy Kluivert, de zoon van, de dansvloer in beweging te krijgen en werden de gasten getrakteerd op prachtige livemuziek van Demma Javé & Friends.