SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Van Gogh Museum heeft gewerkt met een streetwear-merk

Ga naar de Nederlandse hoofdstad Amsterdam en de impact van de beroemdste artiesten van het land is voelbaar. Daar heeft UNUSED gebruik van gemaakt, in een nieuwe collectie waar ze kunst en streetwear samenbrengen.

Van Gogh

De legendarische Rembrandt en Van Gogh worden dierbaar herinnerd met straatnamen, musea en zelfs het werk van hedendaagse kunstenaars. Dit laatste is echter in de moderne vorm gebracht door een samenwerkingscollectie tussen het Van Gogh Museum en het Japanse merk, UNUSED.

De collectie

Met zowel shirts als T-shirts, verwijst de collectie naar het werk van Van Gogh, smaakvol met olieverfpatronen voor de button-up shirts. Bovendien zijn enkele van zijn meer ingetogen stukken, evenals de iconische Zonnebloemen, gebruikt voor de grafische tees.

Traditionalisten zijn misschien een beetje verrast om het werk van de meester van het impressionisme te integreren in streetwear, maar je zou kunnen beweren dat het een creatieve manier is om ervoor te zorgen dat een nieuwe generatie het werk van Van Gogh nog steeds ziet. Beschikbaar vanaf 12 april bij United Arrows, dit is absoluut een van de meest interessante fashion drops deze week.

Meer lezen over fashion? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! We horen je mening graag!

Even terug naar het nu. Dit was de eerste collectie die in samenwerking met het Van Gogh Museum gemaakt werd. Binnenkort, 15 februari 2020 komt er weer een collectie uit die in samenwerking met het Van Gogh Museum is gemaakt. Niemand minder dan Daily Paper gaat de samenwerking aan en verwerkt de iconische kunstwerken van de schilder in verschillende kledingstukken.

Abderrahmane Trabsini, Co-Founder van Daily Paper zegt hierover het volgende:

‘Sommige van Van Goghs minder populaire werken zijn net zo meesterlijk als zijn bekendere, maar niet veel mensen zijn zich hiervan bewust. Daarom hebben we besloten ons daarop te concentreren’.

Meer daarover lees je hier:

https://lifeafterfootball.eu/category/fashion/