SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

The Brand with the Bridge

In het steeds veranderende landschap van mode en sport heeft J.Lindeberg consequent de lijnen tussen deze twee werelden vervaagd. Het merk werd in 1996 gelanceerd in Stockholm en New York, en had de visionaire missie om een nieuwe standaard te zetten en een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop golfers zich op en naast de baan kleden. Sindsdien is J.Lindeberg een brug blijven slaan tussen mode en sport. Vandaag de dag is het merk vertegenwoordigd in meer dan 35 landen en 150 winkels wereldwijd, waaronder grote modehoofdsteden als Kopenhagen, New York, Tokio, Hongkong en Shanghai.

Ismael Saibari

De reis van J.Lindeberg begon met een gedurfd idee: energie en stijl brengen in de wereld van golf, een sport die vaak wordt geassocieerd met conservatisme. Het merk wilde de sport nieuw leven inblazen door los te komen van het conventionele en een fris perspectief te omarmen. Toen de eerste ambassadeur, Jesper Parnevik, in 2000 het AT&T Byron Nelson toernooi op de PGA Tour won, zorgde de gedurfde aanpak voor de wereldwijde erkenning van het merk. Parnevik betrad destijds de baan in de nu iconische roze broek van J.Lindeberg.

Sinds dat historische moment is J.Lindeberg uitgegroeid tot een internationaal mode- en sportmerk, met vooruitstrevende collecties voor golf, ski, tennis, outdoor en vele anderen sporten. Enkele van ’s werelds grootste atleten zijn verbonden aan het merk, waaronder golfer Viktor Hovland en tennissensatie Markéta Vondroušová. De Zweedse nationale voetbalteams dragen de pakken van J.Lindeberg rondom wedstrijden. Daarnaast is het merk de officiële kledingsponsor van de Amerikaanse golfteams voor mannen en vrouwen tijdens de komende Olympische Spelen in Parijs en Los Angeles. J.Lindeberg blijft grenzen verleggen en de mogelijkheden voor mode en sport elke collectie opnieuw uitvinden.

J.Lindeberg was als partner nauw betrokken bij de Life After Football Fashion Player Award 2023. Zo verschenen de genomineerden in outfits van het merk voor onze camera’s. Benieuwd naar de fits? Check de foto’s en het interview met Eloy Room, winnaar van de award in 2023!