SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Style icon: Andrea Pirlo

Dit weekend was het dan eindelijk zover, de comeback van Il Maestro. Nadat hij in 2017 een punt achter zijn carrière zette, blies hij begin dit jaar zijn trainerscarrière leven in. Hij startte bij de U23 van Juventus in de Serie C, maar binnen negen dagen werd hij al benaderd voor het eerste team. Wat een genot om de stijlvolle Italiaan – zowel binnen als buiten het veld – te kunnen bewonderen als Style Icon van de week.

We kennen Andrea vooral van zijn periode bij AC Milan, Juventus en Gli Azzurri. Hier stond hij bekend om zijn elegante manier van voetballen en zijn fabuleuze traptechniek. Oud-collega’s en voetballiefhebbers als Gianluigi Buffon en Johan Cruijff noemden hem een genie. Niet alleen binnen de lijnen was hij stijlvol, maar ook buiten de lijnen was Pirlo volgens velen een van de best geklede voetballers van de wereld. 

Andrea Pirlo is onze Style Icon van deze week

Italiaanse schoonheden

Afgelopen weekend stond onze Style Icon Andrea Pirlo voor het eerst langs de lijn als trainer van De Oude Dame. Stijlvol zoals we hem kennen in een clubkostuum met een das. Om in de buurt te komen van het fashionniveau van Pirlo zul je kleding van Italiaanse modemerken moeten gaan zoeken. Basis van een Pirlo-outfit is een chino en een overhemd, het liefst van Armani. Een semi grote reistas van een ander modehuis maken de outfit al tot iets wat lijkt op een chique James Bond-schurk in Italië. Maak de look af met een Persol zonnebril, dat het Italiaanse retrogevoel nog eens flink aandikt. Qua schoenen kun je kiezen uit een Chelsea boots-achtige hoge schoen of een loafer van Gucci. Dat op zich brengt al genoeg allure met zich mee. Een subtiele horloge en/of riem maakt de ultieme Andrea Pirlo-look helemaal af. 

Andrea Pirlo is onze Style Icon van deze week

Zelfs hele eenvoudige outfits weet Andrea Pirlo om te toveren tot ware fashion items. Met zijn baard en Italiaanse lokken heeft hij veel weg van een klassieke casanova. Een simpel branded wit T-shirt met jeans en stijlvolle slippers – geen flipflops! – weet Pirlo te verkopen als een meesterwerk van een kleermaker.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.