SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Steep Tech-collectie van The North Face krijgt flinke upgrade

The North Face is hedendaags niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Eén van zijn pareltjes is de Steep Tech-collectie. Vanaf eind oktober is de iconische lijn weer op de markt, maar dan in een nieuw jasje wat onze aandacht trekt!

De Steep Tech-collectie kwam in 1991 voor het eerst op de markt. In samenwerking met extreme ski-legende Scot Schmidt werd de collectie ontworpen en gelanceerd. Met hoogwaardige materialen en functionele features was The North Face zijn tijd ver vooruit. Aanvankelijk werd de collectie ontworpen voor extreme innovatie. Hiermee wilde The North Face atleten in staat stellen om op het hoogste niveau te kunnen presteren. Uiteindelijk werd het een van de meest gewilde collecties in de geschiedenis van The North Face, mede door het succes buiten de piste. Het Amerikaanse bedrijf steekt zijn iconische collectie in een nieuw jasje.

Scot Schmidt

Scot Schmidt staat bekend als een van de sterkhouders van het Extreme Team dat centraal staat in de Warren Miller-skifilms. De skistijl van Schmidt gaf het Extreme Skiing een nieuwe dimensie. Met zijn invloedrijke skistijl heeft hij veel skiërs geïnspireerd. Steep Tech was een van de eerste collecties van The North Face die ontworpen was door een atleet. De topatleet gaf een enorme boost aan het merk en de collectie. Mede door dit icoon werd de Steep Tech-collectie een straatfavoriet.

Steep Tech 2020

Gezien het grote succes van de collectie besloot The North Face zijn collectie opnieuw te lanceren. Steeds vaker werd de items buiten de piste gedragen. Daarom heeft het Amerikaanse bedrijf besloten dat de nieuwste collectie van de Steep Tech ook fashionable moet zijn. De collectie behoudt de hoogwaardige materialen en functionele features, maar houdt tegelijkertijd ook rekening met het gewenste straatbeeld. The North Face kiest voor een head-to-toe look. Het Steep Tech Apogee-jack en de Unisex tee met lange mouwen springen in het oog bij de nieuwste collectie. Zoals bij de originele collectie komen de nieuwste items tot leven met de bekende felle kleuren. Hiermee probeert The North Face het straatbeeld wederom te domineren.

Scoor jouw item uit de Steep Tech-collectie van The North Face hier!

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue op de Life After Football-webshop!