SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Sneakerliefhebbers opgelet: de DENHAM x Nike collab komt eraan

Nike gaat geregeld samenwerkingen aan, dat is niks nieuws. Brands als Dior, Off-White, Comme des Garçons, Stüssy en Sacai, werkten al met Nike samen. En dat zijn er maar een paar. Wat niet vaak voorkomt, is dat Nike een collab aangaat met een Nederlands merk. Jeansmerk DENHAM is het gelukt.

Naar de collabs van Nike wordt altijd reikhalzend uitgekeken. Soms vanwege de celebs die erbij betrokken zijn. En soms vanwege het andere merk waarmee wordt samengewerkt. Onlangs lanceerde Jadon Sancho nog een eigen kicksen plus bijpassende apparel. En de samenwerkingen met Kylian Mbappé en Travis Scott waren ook enorm populair. Ook de hele Jordan-collectie in samenwerking met Paris Saint-Germain is een tof voorbeeld van hoe brands elkaar versterken. Zoals gerzegd komt het niet vaak voor dat Nike een met een Nederlands merk samenwerkt. Nike ging eerder al met Patta in zee en nu is het de beurt aan jeansmerk DENHAM. Sneakerliefhebbers overal ter wereld zijn al maanden in de ban van deze collab.

DENHAM x NikeDe Engelsman Jason Denham startte in 2008 zijn bedrijf in Amsterdam. En samen met Nike nam hij drie iconische Nike-modellen onder handen. Als Nike-fan was het voor hem een droom die uitkwam. Onder de noemer DENHAM x Nike – EAST MEETS WEST, zijn de Air Max 1, Air Max 90 en een Air Max 95 herontworpen. Op de drie onder handen genomen modellen vinden we duidelijk DENHAM-details terug. En uiteraard: denim. 

 

AIR MAX 1

De Air Max 1 is geïnspireerd op Japan. Er is – uiteraard – gebruikgemaakt van spijkerstof. In dit geval Japans Otaku Kimono-denim op het bovenwerk. Khaki komt terug op de tong en labels voor- en achterop. Ook zien we her en der contrasterende rode accenten zoals op de ringetjes voor de veters, de Swoosh en de Air Unit. Erg coole details zie je aan de binnenkant en op de zool. Deze is vuurrood en je ziet onder andere een gouden Swoosh en de bekende DENHAM-schaar. (Zie foto hierboven). Ook een tof detail: de bamboe uiteinden van de veters. De DENHAM x Nike Air Max 1 wordt op 18 september exclusief via de website van DENHAM gelanceerd.

 

AM90 en AM95 

De Air Max 90 en Air Max 95 (zie hieronder) halen inspiratie uit Italië en zijn onder andere gemaakt van Candiani-denim. Bij de AM90 is gekozen voor de klassieke ‘Infrared’ colorway. Deze kleur is gecombineerd met beige en wit. Op de overlays zien we ook weer denimstof terug. De infrared kleur zien we onder andere op de witte midsole en rondom de Air Unit. De AM95 heeft een kleurenpalet van zwart, Nike Volt (felgroen), beige en denimstof. De felgroene Volt-kleur knalt eraf en past perfect bij de zwart/grijze denimtinten. De release voor de AM90 en AM95 staat gepland op 25 september.

Bij elk paar sneakers zullen ook nog verschillende en bijpassende DENHAM-items worden gelanceerd. Zie hieronder. Onder andere een bijpassend spijkerjack en een jeans zullen beschikbaar zijn. Houd de website van DENHAM dus goed in de gaten. Meer informatie, zie: www.denhamthejeanmaker.com

De nieuwe Life After Football is uit! Koop hier jouw exemplaar!