SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Sneaker of the Week: Alexander Wang x adidas Originals

Onze Sneaker van de Week komt deze keer van Alexander Wang x Adidas Originals

Het is straatvoetbal gemixt met Hypebeast, waar een van de meest gerespecteerde designers ter wereld zijn draai geeft aan een klassiek-uitziend Adidas silhouet. Er zitten wat tinten van de Samba in deze dubbele release, met drie chunky strepen die verwijzen naar de trend van de chunky zool.

Hier vind je meer adidas sneakers, yeezy, predators en ander nieuws!

De schoenen zijn onderdeel van de 6de en laatste samenwerking tussen Alexander Wang en Adidas. Het concept voor deze collectie is gebaseerd rondom een “Club Leisure” thema. Het nieuwste aanbod van Wang en Adidas heeft als doel een futuristische kijk te geven op schoenen, kleding en accessoires, waarbij het hele assortiment wordt ontworpen met clubbing en chillen in gedachten.

Het bovenste deel van de schoen zou gebaseerd zijn op de iconische Copa Mundial voetbalschoen, het legendarische zwarte leren schoeisel dat we allemaal wel kennen van de amateurwedstrijden op zondag. Het onderste deel is dan weer gebaseerd op een basketbalsneaker. Deze cross-over van sport en fashion is niks nieuws, maar releases van Alexander Wang x Adidas zien er sinds het eerste seizoen altijd al fris uit. Deze twee sneakers komen uit in tijdloze zwart-witte en grijs-witte varianten, waarin ook mooie materialen worden gebruikt.

Het suede materiaal dat gebruikt is voor de bovenkant, botst op een briljante manier met de chunky zolen die zijn gebruikt. Maak jezelf deze winter een paar centimeter langer terwijl je je door, over en langs de plassen op straat manoeuvreert. Deze sneakers zijn te mooi om te verspillen in de pannakooi in je buurt, maar de hints naar de voetbalcultuur maken ze één van onze favoriete sneakers van het jaar.

 

Een ander merk dat fashion en voetbal samenbracht, is BOSS. Zij verzorgen zowel de casual al de formele kleding van verschillende voetbalclubs zoals Real Madrid en PSG, meer daarover lees je hier.