SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Sebago schittert op verjaardag C.P. Company!

Sebago schittert op verjaardag C.P. COMPANY

C.P. Company ziet dit jaar Abraham. Het Italiaanse modelabel wil haar CINQUANTA anniversary natuurlijk niet aan zich voorbij laten gaan. Daarom heeft het bedrijf besloten om een aantal nieuwe collecties ter ere van haar 50ste verjaardag te lanceren. Het vijfde hoofdstuk uit de jubileumserie van C.P. Company staat in het teken van een samenwerking met het invloedrijke Italiaanse merk Sebago.

Om haar 50ste verjaardag te vieren, heeft C.P. Company besloten om een aantal exclusieve collecties te lanceren. Het Italiaanse modelabel wijdde het eerste hoofdstuk van haar jubileumserie aan de unieke relatie tussen de oprichter van C.P. Company, Massimo Osti, en Lucio Dalla. Vervolgens kreeg het kenmerkende symbool van C.P. Company, ‘The Britsh Sailor’, een bijzondere rol in hoofdstuk twee. Het derde hoofdstuk van de jubileumserie stond in het teken van de samenwerking met Patta en voor het vierde hoofdstuk bracht het Italiaanse modelabel een boek uit met betrekking tot Italiaanse sportswear. In hoofdstuk 5 heeft C.P. Company ruimte ingelast voor een samenwerking met Sebago. De Italiaanse modemerken waren pioniers op het gebied van Italiaanse streetwear kleding. Daarom mag deze samenwerking absoluut niet ontbreken in de reeks collecties ter ere van haar CINQUANTA anniversary.

C.P. Company x Sebago

Je bent niet zomaar een icoon. Het uitgroeien tot een icoon vereist namelijk een visionair ontwerp, maar ook visionaire consumenten. Gedurende een korte, maar intense periode in de jaren ’80 werden de toekomstige iconische items van C.P. Company en Sebago gekocht, verhandeld, gedragen en opnieuw gebruikt door een groep jonge Italiaanse modekenners die met hun keuzes de eerste streetwear-beweging in de Italiaanse modegeschiedenis creëerden. Een prachtige prestatie van twee invloedrijke Italiaanse merken.

Vandaag de dag bundelen de twee merken hun krachten om te vieren dat C.P. Company vijftig jaar geleden het concept van Italiaanse sportkleding lanceerde. De capsulecollectie is een eerbetoon aan de esthetische referenties van een van de meest invloedrijke Italiaanse subculturen. Het C.P. Company M.t.T.N. windjack, in 3 kleurvarianten (geel, rood en blauw), is een geüpdatete replica van een archiefitem uit de jaren tachtig. Het windjack was een van de eerste experimenten van C.P. Company met het verven van een kledingstuk in nylon en katoen. Tijdens het verven wordt het nylon volledig geverfd, terwijl het katoen aan de binnenkant door de verfstof wordt ‘bevuild’ en een lichtere tint aanneemt.

Voor deze exclusieve samenwerking mogen de ‘Docksides’, één van de meest iconische schoenen van Sebago, natuurlijk ook niet ontbreken. De schoen werd 1970 gelanceerd en is altijd het symbool geweest van zout water, lucht, zon en avontuur. Voor deze speciale capsule is dit item gemaakt in een gelimiteerde oplage. De ‘Docksides’ zijn handmatig overgeverfd in dezelfde kleuren van de windbreaker, waardoor de collectie perfect op elkaar aansluit.

Bekijk de collectie via cpcompany.com.

Life After Football #69 is uit! Koop jouw issue nu hier en lees exclusieve interviews en bekijk fantastische rapportages!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.