SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Reza Ghoochannejhad: “Ik ben echt anti-trends”

Reza Ghoochannejhad werd geboren in Iran, maar groeide op in Nederland. Hier zagen wij al snel dat de buitenspeler niet alleen beschikt over voetbalkwaliteiten, maar ook een echt stijlicoon is. In 2020 werd hij genomineerd voor de Life After Football Fashion Player Award en je kijkt waarschijnlijk niet op van het resultaat. Reza versloeg zijn concurrenten en mocht zich Fashion Player 2020 noemen.

Reza Ghoochannejhad

COVID-19

2019 was het jaar dat Nederland in de ban was van de COVID-19-pandemie. Hierdoor kon ook de traditionele awardshow van de Fashion Player Award niet doorgaan. Vele mensen baalden hiervan, maar via een uitgebreide online campagne werd er alsnog veel gestemd. Reza ging de strijd aan met Sydney van Hooijdonk, Teun Koopmeiners, Sean Klaiber en Edson Álvarez. Uiteindelijk kreeg de Nederlandse-Iraniër maar liefst 40% van de stemmen. Een meer dan terechte winnaar dus.

Regi Blinker ging uiteindelijk op pad om Reza persoonlijk in het zonnetje te zetten en in samenwerking met BOSS en GASSAN Diamonds ontving de aanvaller zijn welverdiende prijs. Benieuwd wat het stijlicoon kreeg? Kijk dan snel de video hieronder!

De aanvaller vertelde in een interview over zijn bijzondere kledingstijl: klassiek en tijdloos. Hij kan het beste worden omschreven als een classic gentlemen en Ralph Lauren is een van zijn lievelingsmerken.

Wat is jouw favoriete kledingstuk?

Reza Ghoochannejhad: ‘Dan kies ik voor colbertjes. Daar heb ik inmiddels een flinke verzameling van. De mooiste zijn de meest simpele eigenlijk. Ik ben van de klassieke pasvormen. Tijdloze items vind ik het mooiste.’

Wat zijn je favoriete merken?

‘Ik draag heel vaak Ralph Lauren, of het nou een jasje is van dat merk, een polo of een coltrui. Verder ben ik niet heel merkvast. BOSS, Zara of Massimo Dutti vind ik ook prima. Maar moet ik er één kiezen, dan heeft Ralph Lauren wel mijn voorkeur. BOSS heeft ook fijne stoffen; hun items vind ik erg lekker zitten.’

Hoe zou jij jouw stijl omschrijven?

‘Als klassiek en tijdloos. Ik houd echt van klassieke items. Een double-breasted jasje bijvoorbeeld. Of een mooi tweeknoops-jasje, een mooie pantalon of een goede trenchcoat. Ik ben echt anti-trends en zal niet zo snel iets heel erg opvallends dragen. Ik heb heus wel wat modernere designer kleding geprobeerd, maar voelde me er niet erg comfortabel in. Overigens vind ik de herfst-en wintermaanden heerlijk, want dat kan ik mij uitleven. Met een mooie pantalon, coltrui, mooi colbert, goede jas en sjaal. Je kunt gewoon meer kleding dragen-hoe meer, hoe beter, vind ik. Het weer vind ik vreselijk hoor, ik ben echt een zomermens. Maar in de warmere maanden kleed je je toch wat gemakzuchtiger en doe je al gauw een gewoon t-shirtje aan.

Vorige week keken wij naar Life After Football Fashion Player Award-winnaar van 2021. Benieuwd wie toen de beste stijl had? Check het nu!