SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

PUMA fans opgelet!

Passie voor voetbal en innovatieve, creatieve kunst komen samen in de PUMA X KidSuper collab. Drijfveer achter deze samenwerking is KidSuper-oprichter Colm Dillane. De 23-jarige Amerikaanse ontwerper heeft namelijk een verleden als voetballer en vond het tijd voor een unieke streetwear collectie. Nou dat is gelukt en hij is heel dope geworden.

KidSuper Studios is een kunstenaarscollectief uit Brooklyn, New York. Zij maken streetwear met een frisse kijk op stijl, kunst, muziek en sport. De samenwerking met PUMA is voor KidSuper een droom die uitkomt, aangezien PUMA een van ’s werelds grootste sportmerken is. “Oude beelden van Pelé die de Wereldbeker wint op PUMA-schoenen: beter wordt het niet. Dát is inspiratie. Ik wil een merk creëren dat een positief effect kan hebben op iconische momenten”, aldus Dillane. 

Handgetekende voetbalschetsen

De collectie is een flinke. Zo zijn er onder meer een op maat gemaakte jas en broek, grafische T-shirts, truien, trainingsjacks, sweatshirts, accessoires, sneakers en meer. Een van de items die direct in het oog springt is het PUMA X KidSuper Tailored jack en broek. Over de hele outfit zijn met de hand gemaakte voetbalschetsen verspreid. Het jack heeft een 2-knoopsluiting en opgestikte zakken. De broek heeft steekzakken aan de voorkant en een paspelzak aan de achterkant. Maar wat is een op voetbal geïnspireerde collectie zonder voetbalshirt? Niets natuurlijk. En daarom hebben PUMA en KidSuper een felgekleurde gestreepte versie met overlays ontworpen. 

Animatieserie

De release van de collectie wordt groots aangepakt. Zo hebben beide partijen samen de Youtube-animatieserie ‘SCRAM’ bedacht. De serie is gebaseerd op grootheden als Usain Bolt, Héctor Bellerín, singer-songwriter Jessie Reyez, rapper Meechy Darko, zangeres Lolo Zouai, rapper Westside Gunn en rapper Lil Tecca. De serie kent zeven afleveringen en het vertelt het verhaal van drie kinderen uit New York City en hun dagelijkse avonturen in de stad. Ook werd op Times Square een gigantisch billboard onthuld waarop de collab groots werd aangekondigd. 

De nieuwe animatieserie SCRAM om de release te promoten

De eerste samenwerking tussen PUMA en KidSuper kun je vinden op PUMA.com. Daarnaast is de collectie verkrijgbaar bij geselecteerde PUMA-winkels en retailers.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop hier jouw exemplaar!