SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Prachtig vooruitzicht voor Stone Island en New Balance

We zien steeds vaker samenwerkingen ontstaan tussen verschillende fashion brands. Afgelopen week vernamen we weer een toffe samenwerking. Stone Island x New Balance kondigden namelijk een meerjarig partnerschap aan. Het eindresultaat krijgen we in de loop van het jaar te zien. Wij zijn benieuwd naar de designerschoenen!

Stone Island heeft een nieuwe meerjarige samenwerking aangekondigd met New Balance. In een Instagram-bericht legde Stone Island uit hoe de wederzijdse ‘analytische benadering van innovatief datagestuurd ontwerp’ van het merk zich zal verenigen. Middels een schoenenpartnerschap hoopt het merk de huidige trends te overstijgen. De komende jaren zullen er designerschoenen in verschillende golven gelanceerd worden. Na de recente overname door Moncler, is dit het eerste grote nieuws dat Stone Island naar buiten brengt. Dit is niet de eerste keer dat we deze merkcombinatie voorbij zien komen, want in 2013 brachten de merken namelijk al de SI-577-sneaker uit. Wij zijn benieuwd of de samenwerking uit 2013 overtroffen kan worden. 

Stone Island

Stone Island laat via haar eigen kanalen weten erg blij te zijn met het partnerschap met New Balance. Carlo Rivetti, president en Creative Director van het Italiaanse kledingmerk zegt het volgende: “Er is maar een beperkt aantal merken dat bestempeld kan worden als iconisch. Merken zijn iconisch vanwege de consistentie in hun geschiedenis, hun sterke visie en eindeloze passie die ze in hun productie stoppen. Het hoofddoel is altijd om de eindgebruikers te dienen. En dit alles zonder concessies te doen aan zelfgenoegzaamheid. Stone Island en New Balance hebben aangetoond dat ze van dit ras zijn. Het uitwisselen van concepten en ideeën en het openen van deuren voor elkaars R & D-teams is geweldig en tegelijkertijd de beste boodschap die we aan ons publiek kunnen overdragen. Hierdoor kunnen we namelijk de beste producten ontwikkelen.”

New Balance

Ook New Balance laat via haar kanalen weten erg uit te kijken naar de samenwerking. “Onze samenwerking met Stone Island is niet alleen geworteld in prestatie-innovatie, maar ook in het verhogen van onze wederzijdse waarden van hoogstaand vakmanschap en superieure productkwaliteit”, aldus Chris Davis, Chief Marketing Officer bij New Balance. “Zowel New Balance als Stone Island zijn onafhankelijk ingestelde merken met een sterke aanleg voor het nemen van berekende risico’s. We zijn er allebei trots op dat we de focus houden op cultuurontwikkelingen, ons rijke erfgoed verheffen en authentieke merkervaringen creëren voor onze wereldwijde consumenten. We kijken ernaar uit om de grenzen te verleggen en te experimenteren met design. ”

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.