SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Patta en Umbro lanceren speciaal uitshirt

Even terug naar de jaren ’90. Om precies te zijn het seizoen ’93-’94. Het seizoen dat Internazionale de UEFA Cup wint. Tijdens dat seizoen draagt Inter een shirt van Umbro en dit tricot wordt door velen gezien als een van de mooiste ooit. Patta en Umbro hebben een lange geschiedenis als het om stijlvolle draaien geven aan klassieke voetbaltenues. Nu is het de beurt aan dit iconische uitshirt van Inter.

Als je in Milaan bent en een Inter kenner vraagt wat het favoriete Inter-tenue aller tijden is, krijg je waarschijnlijk één duidelijk antwoord. Namelijk het uit-tenue uit seizoen ’93-’94 waarin de UEFA Cup werd veroverd. Internazionale is een grote club in het Italiaanse voetbal. Het is de enige club in Italië die nog nooit degradeerde. Naast lokale helden en Interfans, is de bekende Interista Nicola Berti (229 wedstrijden voor de club!) een van de modellen in de samenwerking tussen Patta en Umbro.

De casual look van dit klassieke ontwerp

Klassieke ontwerp

De traditionele versie van het Inter uitshirt is wit met een klassiek ‘sjerp’-ontwerp. De zwartblauwe ‘sliert’ op het shirt was een gewaagde beslissing van Umbro. Een dergelijk ontwerp was nog nooit op een Inter-shirt geplaatst. De keus van Patta om dit shirt onder handen te nemen, is zowel vanuit historische als stijlredenen. Patta’s herontwerp is een zeer stijlvolle creatie. Je kunt het shirt ook perfect dragen buiten het veld. Het blijft immers fan favorite shirt. Patta heeft alle originele en klassieke details behouden, zoals de glanzende acrylafwerking en de blauwzwarte ‘sjerp’. Het enige verschil is het eerbetoon aan de Amsterdamse winkelier. De oorspronkelijke sponsor is vervangen door het Patta-logo. Ook het Inter-embleem is vervangen door het welbekende logo, maar dan wel in het Inter-goud met zwartblauwe omranding.

Eerbetoon aan Patta door het logo en de sponsor aan te passen

Beschikbaar

Het Patta x Umbro ’93-’94 Inter uitshirt kun je pre-orderen via de Patta-app. Vanaf 25 september is het shirt verkrijgbaar in de Patta winkels in Amsterdam, Londen en Milaan.

Voor meer informatie over nieuwe shirt zie: www.patta.nl

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!