SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Op wereldreis met stijlicoon Ricky van Wolfswinkel

Ricky van Wolfswinkel is sinds de zomer van 2021 weer te bewonderen op de Nederlandse velden. Al valt de spits ook buiten de lijnen op met zijn unieke stijl. Het stijlicoon zag gedurende zijn voetballoopbaan over de grens veel verschillende kledingstijlen en daar plukt hij nog steeds de vruchten van. Welk land heeft volgens Van Wolfswinkel de beste kledingstijl?

Ricky van Wolfswinkel

Hoe zou je jouw kledingstijl omschrijven?

Ik zou mijn kledingstijl omschrijven als vrij basic. Ik houd ervan om dingen te combineren, maar dan blijft het altijd vrij basic. Denk aan een pantalon met een oversized t-shirt en een sneaker, dat zit gewoon heerlijk. Dus dan ben ik eigenlijk al tevreden. Ik vind het wel leuk om me naar een event te kleden. Als ik in een restaurant ga eten dan kleed ik me uiteraard net, maar als ik naar de club ga draag ik gewoon lekker een sportieve outfit.

Je hebt in diverse landen gevoetbald. Welke verschillen zijn jou opgevallen tussen de diverse culturen op modegebied?

Er waren zeker grote verschillen. Elk land heeft wel zijn eigen stijl en dat zie je zeker weten terug in het straatbeeld. Ik kan me nog goed een moment herinneren dat ik een drankje ging doen in Zwitserland. Toen waren we een beetje overdressed, want dat was meer een plek waar je ook gewoon met bergschoenen naar binnen kon zeg maar. Dat zijn dan wel bijzondere ervaringen. Ik vind het heel leuk om te zien dat er zoveel verschillen zijn in de landen waar ik heb gespeeld, maar dat zie je hedendaags eigenlijk ook gewoon op straat als je even een dagje door Amsterdam loopt.

Welk land waar je gespeeld hebt heeft volgens jou de beste kledingstijl?

Dat is een lastige vraag, maar dan ga ik toch voor Spanje. Dat komt ook het meest overeen met mijn eigen kledingstijl. Lekker ontspannen en het hoeft allemaal niet perfect te matchen. De mensen genieten daar gewoon heel erg van het leven. Dat komt ook terug in de kledingstijl.

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel

Welke ploeggenoot kan wel stijladvies gebruiken?

Daar ben ik er wel genoeg van tegengekomen, zeker. Maar ook zij dragen gewoon waar zij zich goed bij voelen. Dan maakt het voor mij echt niet uit wat je draagt. Er zijn vaak jongens binnengelopen en dat ik me dan afvroeg of het donker was toen ze hun kleding hadden gepakt. Dat is vooral wel in het buitenland geweest, dus wat onbekendere spelers. Maar ik wil deze jongens niet afvallen, want iedereen heeft gewoon zijn eigen stijl. Wie ben ik dan om te zeggen dat ik de perfecte kledingstijl heb.

Als je 10 jaar teruggaat in de tijd, welk mode-item zou je dan echt niet meer dragen?

Alexander McQueens zijn echt een no-go voor mij, dat vind ik helemaal niks. Ik heb ze ook niet echt gedragen, maar wel gekocht. Dat was echt zonde van mijn geld en daar heb ik nog steeds spijt van. Ik heb ze ook weleens aangeboden aan iemand, maar die hoefde ze niet. Dat zegt ook wel genoeg, haha.

Is Ricky van Wolfswinkel voor jou dé Fashion Player van het jaar? Breng hier je stem uit!