SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Nudie Jeans en Tenue de Nîmes lanceren eco-jeans!

In een samenleving waar we steeds bewuster omgaan met onderwerpen als inclusiviteit en duurzaamheid, wordt het steeds belangrijker om voor de ‘juiste’ merken te gaan. Merken die niet alleen goed zijn, maar ook goed doen. Nudie Jeans is zo’n merk en gaat dan ook samen met de in Amsterdam gevestigde high-end denim store, Tenue de Nîmes, de naakte waarheid aan op het gebied van duurzaamheid. Hoe? Door de geboorte van de nieuwste fit: ‘Gritty Jackson’.

Van de limited edition jeans zijn er wereldwijd maar 100 gemaakt. En dit wordt dé klassieke regular straight fit die we nog jarenlang gaan dragen. “Het is onze meest veelzijdige en draagbare fit tot nu toe — vooral nu de jeanstrend verschuift van smal naar een wijdere pasvorm.” Dit zegt Martin Gustafsson, Head Designer bij Nudie Jeans uit. Tenue de Nîmes kreeg als allereerste externe partij toegang tot de designroom van het Zweedse merk. Dat het dus een bijzondere samenwerking betreft, is wel duidelijk.

Eco-exclusief

Nudie Jeans is al jarenlang een van de leiders op het gebied van duurzame mode. Dit vanwege hun bekende eco cycle-begrip: Break-in, Repair, Re-use, Recycle. Deze eco cycle is dan ook direct gelinkt aan de geschiedenis van raw denim – en speelt ook in deze samenwerking een prominente rol. De ‘Gritty Jackson’ is gemaakt van hoge kwaliteit exclusieve Japanse 14oz organic denim selvage stof. Deze wordt vervaardigd in één van de beste denimfabrieken van Italië.

De productie van denim wereldwijd wordt gezien als niet-duurzaam. Toch zijn beide merken toch vastberaden om een positieve verandering te brengen in de toekomst hiervan. Volgens hen begint deze zoektocht bij jezelf. Wat je koopt, wat je draagt en de manier waarop je zorgt voor je kleding is evenzo belangrijk als hoe een product gemaakt is.

Zelf een exemplaar bemachtigen? De Nudie Jeans x Tenue de Nîmes ‘Gritty Jackson’ Dry Ace Selvage is vanaf september 2020 exclusief voor €299,99 verkrijgbaar via tenuedenimes.com en de twee Tenue de Nîmes winkels in Amsterdam. Leuk nieuwtje: de eerste vijftig klanten ontvangen tevens het Gritty Jackson T-shirt.

Ook interessant: dít innovatieve retailconcept komt met een bodyscan!

Volg nu onze Facebook en Instagram en blijf 24/7 op de hoogte van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle.