SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Nocta: een wereldster samen met een wereldmerk

Normaal proberen rappers elkaar af te troeven op het gebied van hits en nummer één albums. Sinds kort is hier echter een concurrentiegebied bijgekomen: de samenwerkingen met brands. Ook Drake is zich daar mee gaan bemoeien en daar is iets heel vets uitgekomen in samenwerking met Nike: Nocta.

Drake is niet geheel onbekend met Nike. Zijn videoclip voor hitsingle ‘Laugh Now Cry Later‘ werd namelijk opgenomen op de HQ van Nike en ze brachten eerder al een kledingcollectie uit met de Swoosh van Nike. Met Nocta hijst Nike geen topsporter in haar kleding, maar wel een van de pioniers van de muziekindustrie. Met deze stap laat Nike zien dat zij topsporters op dezelfde manier omarmen als de topatleten van deze wereld.

Ongekend

Nocta is vernoemd naar het ‘nachtelijke creatieve proces’ van de Champagne Papi. Voor Nike is dit een ongekend partnerschap. Het grote merk heeft Drake iets gegeven dat lijkt op het Jordan-merk van Michael Jordan, namelijk een eigen label met een eigen naam. Drake wilde altijd al een zelfde hoogtepunt bereiken als de basketbal legende. 

Nocta zal vanaf 18 december gelanceerd worden

Inspiratie label

De rapper geeft aan dat Nocta geïnspireerd is op een uniform dat hij droeg in Toronto, Parijs en New York, namelijk de Nike Tech Fleece, de handschoenen en de hoed. Op de tot nu toe vrijgegeven foto’s is te zien dat het nauw aansluit bij de uniforme look. Op de achterzoom van de gele puffer staan de initialen C.L. Het zwarte jack is voorzien van een opgeblazen Swoosh en op de borst van de oranje versie staat de merknaam Nocta. Het nieuwe label gaat over het creëren van iets voor mensen die veel onderweg zijn. mensen die functionele en comfortabele pasvormen willen die van de ene omgeving naar de andere kunnen worden aangepast.

De zwarte versie heeft een opgeblazen Swoosh op de achterzoom

Loyaal

Nocta is misschien wel het eerste voorbeeld van bouwen en verbinden. De Swoosh is selectief als het gaat om partnerschappen met entertainers. Tijdens de carriere van Drake is hij erg loyaal geweest aan Nike. Drake geeft dit ook aan: “Dit is de kans waar ik al heel lang op heb gewacht.” We hoeven niet veel langer te wachten, want Nocta wordt voor het eerst gedropt op 18 december.

Drake is altijd loyaal geweest aan Nike tijdens zijn carriëre

Voor meer informatie en detail over dit nieuwe label, zie www.nocta.com

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.