SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Navarone Foor: ‘Ik wil ooit een eigen kledinglijn hebben’

Wie kroont zich tot Fashion Player 2023? De strijd tussen Ashleigh Weerden, Ricky van Wolfswinkel, Ismael Saibari, Eloy Room en Bart Nieuwkoop is ontzettend spannend en jij kunt bepalen wie er uiteindelijk wint! Om je nog meer in de sfeer te krijgen, kijken we wekelijks terug op de vorige winnaars. Dit keer kijken we naar de best geklede voetballer uit 2019: Navarone Foor.

Navarone Foor

Eerste vrouwelijke speelster ooit genomineerd

In 2019 werd de prestigieuze prijs voor de zesde keer uitgereikt en voor de allereerste keer was er een vrouw genomineerd: Shanice van de Sanden. De aanvalster haalde enorm veel stemmen, maar eindigde uiteindelijk nipt achter Foor op een tweede plaats. Hiermee liet ze wel de andere genomineerden, André Onana, Ritsu Doan en Rai Vloet, achter zich.

Uiteindelijk wist Navarone Foor het publiek het meest te overtuigen. Veel van zijn teamgenoten bij Vitesse vroegen via social media om te stemmen op de aanvallende middenvelder en zelfs zijn trainer, Leonid Slutsky, vroeg via Instagram om massaal naar onze website te gaan.

Eigen ontwerpen

Wij keken niet raar op toen Foor als winnaar uit de stembus kwam. De oud-speler van Vitesse let namelijk goed op wat hij draagt en ontwerpt zelfs zijn eigen kleding: “Op de club doe je toch wat makkelijker een trainingsbroekje aan. Maar als ik ergens een feestje heb, of een of ander evenement, dan wil ik er wel goed uitzien natuurlijk. Ik ben ook weleens bezig met eigen ontwerpen en natuurlijk kijk je dan naar voorbeelden, dingen om een eigen draai aan te geven.”

De Nederlander van Molukse afkomst keek daarnaast al graag naar de toekomst: “Ik wil graag creatief zijn, slim. Ooit een eigen kledinglijn hebben, dat lijkt me prachtig. Net zoals Demy de Zeeuw heeft met zijn merk BALR. Of wat iemand als Alexander Büttner doet (AB Lifestyle). Die bereikt weer een heel andere groep van mensen. Dat je je eigen ding kunt doen met zo’n lijn, dat spreekt me erg aan.”

Vorige week keken wij naar de Fashion Player Award-winnaar uit 2020. Benieuwd wie het was? Lees het nu!