SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Napolitaans vakwerk van Velloro speciaal voor jou

Wanneer je op een overhemd “Made in Napoli” ziet staan, weet je dat het goed zit. Kleermakers uit Napels staan wereldwijd bekend om hun ongeëvenaarde stijl, klasse en elegantie. Velloro is zo’n kleermakerij van Napolitaanse bodem die het certificaat vakmanschap eer aan doen. 

Onder een goed pak, hoort een mooi overhemd. Het overhemd moet echter niet alleen mooi zijn, het moet ook heerlijk zitten. Om de pasvorm zo precies mogelijk te maken wordt het overhemd grotendeels met de hand gemaakt. Sommige onderdelen zijn voor de stevigheid met een machine geproduceerd, maar het extra comfort en de elegantie en uitstraling worden met de hand gefinished. De knopen, mouche en armgreep worden bij elke steek met de hand gemaakt.

Waan je een Italiaanse kleermaker

De Italiaanse kleermakerij heeft natuurlijk je exacte maten nodig. Hiervoor hoef je niet helemaal naar Napels af te reizen, maar op de Velloro-website vind je instructievideo’s waarin zij stap-voor-stap uitleggen hoe je zelf je maten kunt opmeten net als een Italiaanse kleermaker. Vervolgens gaat Velloro met het overhemd aan de slag. Het overhemd draagt de persoonlijkheid en de handtekening van degene die het gemaakt heeft. Een kleermakershand die deskundig is en hun specifieke vaardigheden hebben geleerd van hun voorgaande generaties. Buiten de handgemaakte exemplaren is het ook mogelijk om een van de standaardmaten te bestellen. Hierbij kun je kiezen voor een slim fit of regular fit model. 

Een overhemd op maat bij Velloro

Finishing touches

Om de pasvorm zo ideaal mogelijk te maken focust Velloro zich niet alleen op de taille en schoudermaat, maar het zijn vooral de details die het perfect maken. Het schoudergedeelte is genaaid met een fijne draad in zeer kleine en regelmatige steken. Hierdoor heb je meer comfort en bewegingsvrijheid wanneer je het shirt draagt. Een hoogwaardige parelmoeren knoop kan alleen met de hand worden genaaid met behulp van de oude “Lilly Stich” of Zampa di Gallina-techniek. Deze naaitechniek, met zijn karakteristieke vorm, is niet alleen een lust voor het oog, maar garandeert ook de sterkte van de knoop zelf. Verder wordt er een kleine verstevigingsdriehoek met de hand aan twee kanten van het shirt genaaid. Aan de onderkant die de voorkant met de achterkant verbindt, dit zorgt ook nog eens voor meer sterkte.

Organisch

Velloro gebruikt alleen biologisch katoen dat zonder chemicaliën wordt verbouwd. Biologisch katoen produceert 46% minder CO2 in vergelijking met conventioneel katoen. Nuttige insecten worden gebruikt om ongewenst ongedierte te bestrijden om het gebruik van schadelijke chemicaliën te vermijden.

Ben je helemaal verkocht en is dit overhemd nu exact wat je zoekt? Ga dan naar de website van Velloro en scoor hier jouw item. 

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!