SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

”Door deze frustratie ben ik op het idee gekomen”

Steven Vrendenbarg is co-founder en creative director van MR MARVIS. Vrendenbarg keerde na een vastgoedmaster in Londen terug naar Nederland in de zoektocht naar wat nieuws. En dat was snel gevonden. De opgave om jaarlijks in de zomer een geschikte korte broek te vinden, bracht Vrendenbarg op het idee om zelf de perfecte korte broek om de markt te brengen. Samen met Aafke Tuin (CPO) en David Sipkens (CEO) ontwikkelen ze de lijn The Originals. Zes jaar later zijn er negen typen shorts, vier typen lange broeken en worden er regelmatig limited editions geïntroduceerd.

Header - MR MARVIS

Van probleem naar oplossing

”Voordat ik begon aan mijn studie Rechten had ik geen idee hoe saai het zou worden. Mijzelf motiveren was eigenlijk de grootste uitdaging. Ik maakte een switch richting vastgoed en hiervoor heb ik uiteindelijk in Londen een vastgoedmaster afgerond. Een mooi avontuur waar ik veel heb geleerd en ook volop heb kunnen genieten van één van mijn favoriete steden ter wereld. Ik keerde terug naar Nederland en ging op zoek naar iets nieuws en dat was snel gevonden. Elk jaar als de zomer aanbrak moest ik namelijk de stad door, op zoek naar een korte broek. Maar gek genoeg bleek dit elk jaar weer een behoorlijke opgave; de ene keer zat hij niet comfortabel, de andere keer was de stof verkeerd en weer een andere keer was de kleur niet wat ik zocht. En áls ik dan een broek had gevonden die aan mijn eisen voldeed, dan was diezelfde broek een jaar later uit de collectie en kon ik weer van vooraf aan beginnen. Door deze ‘frustratie’ ben ik op het idee gekomen om zelf de perfecte korte broek te maken, met een ultieme fit en tijdloos design in veel verschillende kleuren. En dat alles met de belangrijke belofte, namelijk dat de broek onveranderd zal blijven: want als iets perfect is, waarom zou je het dan veranderen? Samen met Aafke Tuin (Chief Production Officer) en David Sipkens (Chief Executive Officer) ontwikkelden we The Originals, waarmee we in 2016 de markt op gingen. Inmiddels zijn er negen typen shorts, vier typen lange broeken en introduceren wij regelmatig limited editions: van een stijlvol 100% linnen shirt in de zomer tot beanies van gerecycled cashmere in de winter.”

De weg naar hoogtepunten

”Toen we begonnen met MR MARVIS was de gedachte: of het wordt een groot succes, of we hebben voor de rest van ons leven een voorraad aan perfecte korte broeken. In principe een win-win, maar toen we merkten dat er echt een behoefte was aan onze shorts en we al snel door de eerste voorraad heen waren, was dat één van de eerste hoogtepunten. Vervolgens was de opening van onze eerste flagshipstore in de Amsterdamse PC Hooftstraat een prachtig hoogtepunt. En de tweede in Antwerpen! Hopelijk ook snel een derde: waarschijnlijk in Duitsland. En iedere keer als we van kantoor verhuizen naar een grotere, fijnere werkplek. Met het hele team in de zomer van 2021 ons vijfjarig bestaan vieren was ook een gedenkwaardige mijlpaal: tijdens corona is ons geweldige team enorm gegroeid, op het strand van Bloemendaal zagen we voor het eerst al onze collega’s bij elkaar. Dat was zeker een onvergetelijk moment. Dit jaar heeft de voormalige CEO van Tommy Hilfiger, Fred Gehring, zijn vertrouwen in MR MARVIS uitgesproken door in ons te investeren, dat is ook wel een moment om niet te vergeten.”

Vrijheid om te creëren

Ik haal mijn creativiteit uit van alles: mensen, plekken, muziek, films. Meestal gebeurt dat onbewust. In het begin van MR MARVIS kon ik nogal eigenwijs zijn en luisterde ik vooral naar mijzelf, nu merk ik dat anderen meer ruimte geef. Ik laat me nu juist graag verrassen door hun creativiteit. Maar ik weet dan nog wel of we iets wel of juist niet moeten doen. Of het nog wel ‘écht MR MARVIS’ is. Of de timing goed is. Mijn werk en privé probeer ik zo goed mogelijk te balanceren. Vakanties zijn leuk, maar als ze te lang duren weet je ook dat er veel ingehaald moet worden. Ik geef meer voorkeur aan rustigere periodes: een betere balans tussen werk en vrije tijd. Zo heb ik onlangs een week lang de ochtenden vanuit huis gewerkt, en ’s middags ontspannen op het strand en rondom het huis. Op die manier kom ik aan voldoende rust momenten. Én hou ik het werk bij. De hele dag stil zitten kan ik toch niet. Ik probeer tijd vrij te maken voor golf. En nu we een tuin hebben merk ik dat ik steeds vaker daar te vinden ben. Hier vind ik het heerlijk ook alle prachtige literatuur over Zlatan, Pirlo, Kieft en Van der Meijde te lezen. Ideaal om mijn gedachten even te verzetten.”

Benieuwd naar het hele interview met Steven Vrendenbarg? Lees het onder meer in ISSUE #74! Koop jouw exemplaar nú in de Life After Football webshop en laat ons weten wat je ervan vindt!

Op de hoogte blijven van meer nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.