SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Marcus ‘Robin Hood’ Rashford doet het weer

Naast Mancunian en doelpuntenmaker is Marcus Rashford tegenwoordig ook Member of the Order of the British Empire (MBE). Hij en bijna 1500 anderen werden geëerd voor hun strijd tegen het Coronavirus. De pijlsnelle aanvaller zette zich in om een einde te maken aan voedselarmoede bij kinderen uit het Verenigd Koninkrijk. Nu heeft hij de handen ineengeslagen met Burberry en strijden zij samen voor armoede onder jongeren.

Engeland heeft net als Nederland veel last van de COVID-19-pandemie. Ook de Engelsen moesten onder andere de horeca, musea en voetbalstadions sluiten. Voetballers kwamen thuis te zitten en zo ontstonden er mooie initiatieven. Marcus Rashford was een van die ondernemende voetballers die zich inzette voor het goede doel. Hij startte een campagne en haalde geld op voor arme gezinnen die weinig geld hadden om eten te kunnen kopen. Vroeger behoorde hij ook tot deze groep en wilden maar wat graag wat terug doen voor al deze mensen. Hij riep zijn volgers en voetbalminnend Engeland om geld te doneren aan aan FareShare, de goede doelen-organisatie die zich inzet voor deze kwetsbare groep. Samen haalden zij bijna 23 miljoen pond op en door deze actie kreeg Marcus Rashford al snel de bijnaam ‘Robin Hood’. 

Brief aan mini Marcus

Hij zette de aankondiging van de samenwerking met Burberry kracht bij door op zijn eigen Instagram-kanaal een brief naar zichzelf te publiceren. In de brief roept hij jongeren op om te blijven dromen en om deze dromen na te jagen. Hij schrijft over zijn eigen ervaringen in de jeugdcentra waar hij vriendschappen voor het leven heeft gemaakt. Dit is ook de plek waar hij lessen kreeg en eten werd geserveerd. Hij houdt warme herinneringen over aan de jeugdcentra en wil elke dreamchaser een plek bieden om zichzelf te ontwikkelen.

Check de volledige brief hier.

Samen sterk in Engeland

Burberry heeft zich officieel gekoppeld aan Marcus Rashford en gaat samen met hem voorop in de strijd tegen armoede bij kinderen uit het Verenigd Koninkrijk. Burberry liet gedurende de actie van de Mancunian al veelvuldig van zich horen door 11.000 goede doelen te steunen verdeeld over het gehele land. Het modehuis dat in 1856 werd opgericht door Thomas Burberry, wil helpen op het gebied van onderwijs. Zij willen jonge creatievelingen en kustenaars ondersteunen, maar zetten zich ook in om jonge ondernemers hun dromen na te jagen. Hierbij krijgt het merk de hulp van London Youth, een jongerenorganisatie die innovatieve nieuwe kansen creëert in samenwerking met jeugdclubs in haar buitenactiviteiten en trainingscentra. De vijftien jeugdcentra die zijn aangesloten bij de London Youth zullen een subsidie krijgen, zodat zij hun positieve impact kunnen blijven doorvoeren in de Engelse Hoofdstad. Ook in Manchester steunt Burberry in samenwerking met Rashford een aantal jeugdcentra. 

Wereldwijde hulp

Naast de hulp die zij bieden in London en Manchester gaat Burberry nog een flinke stap verder. Zo draagt het modehuis ook een steentje bij aan Wide Rainbow, een non-profitoranisatie uit New York. Ook zij zetten zich in voor kunstontwikkeling en onderwijs in buurten waar gezinnen weinig tot geen financiële middelen hiervoor hebben. De geld van de donaties zal besteed worden aan kunstbenodigdheden, voedselbezorging en muziekeducatie aan jonge mensen in deze gemeenschappen. 

Ten slotte werkt het label ook samen met de International Youth Foundation wat zich afspeelt in Azië. Hiermee dragen zij bij aan het Global Youth Resiliency Fund. Deze organisatie steunt jonge ondernemers en ontwikkelt oplossingen tegen voedingstekorten op het continent. 

Stem nu ook op jouw Life After Football Fashion Player 2020.