SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Life After Football of: Memphis Depay

Waar voetballers vroeger nog vaak in een zwart gat belandde na het beëindigen van hun actieve profcarrière, zien we hen steeds vaker terug in het bedrijfsleven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zie je dat oud-profs gaan ondernemen of hoge managementfuncties bij multinationals gaan bekleden. Van een eigen kledinglijn met de initialen van de voetballer tot directeur van een miljoenenbedrijf. Je ziet het allemaal voorbijkomen in de rubriek: Life After Football of …. Met deze week aandacht voor fashion-icoon en Oranje-international Memphis Depay.

Memphis Depay

Talent uit Moordrecht

Memphis Depay begon zijn carrière in 2012 bij PSV. Hij debuteerde in een KNVB-beker wedstrijd tegen VVSB die met 0-8 gewonnen ging en Depay was verantwoordelijk voor twee doelpunten. In 2014 pakte hij samen met PSV de titel en werd hij topscorer met 22 doelpunten. Een jaar later maakte de smaakmaker zijn droomtransfer naar Manchester United. Overigens waren ‘The Red Devils’ niet de enige die interesse hadden in de jonge aanvaller, ook Paris Saint Germain en Liverpool hadden concrete interesse. De ploeg die toen onder leiding stond van Louis van Gaal trok aan het langste eind en wist Depay over te nemen voor 34 miljoen euro.

Bij de club uit Manchester had hij het moeilijk. De Nederlander kreeg weinig minuten en wist zijn stempel niet te drukken op het veld. Drie jaar later in 2017 tekende hij voor het Franse Olympique Lyon, waar hij wel succes had. Hier groeide Memphis uit tot één van de smaakmakers en later ook aanvoerder van het team. Na de goede seizoenen in Frankrijk kreeg de spits de kans in 2021 om bij FC Barcelona te spelen. Dit liet hij niet aan zich voorbijgaan en ging naar de Spaanse grootmacht, waar hij nu langzamerhand uitgroeit tot een bepalende speler.

Memphis Depay PSV
Piqué & Memphis Barca

De stijl van een leeuw

Dat Memphis Depay veel bezig is met het leventje rondom het voetbal is geen geheim meer. Zo houdt hij zich veel bezig met zijn uiterlijk en verblijft hij het liefst in de mooiste villa’s. Desondanks al de kritiek wat hij krijgt van de media, staat Memphis sterk in zijn schoenen en vertelt niemand hoe hij iets moet doen. Door de vele kritieken die hij te voorduren kreeg, dacht de mediawereld ook dat zijn iconische ‘celebration’ (De vingers in de oren) over de kritiek ging. Dit was echter niet het geval. De smaakmaker legde in een interview uit: “Het is een manier om te zeggen dat ik in de zone ben. Als je goed naar mijn viering kijkt, zie je dat ik dan mijn armen naar de hemel hef. Ik lees de Bijbel en ik luister naar God, dankzij wie ik ben geworden wat ik wilde zijn: profvoetballer.”

In 2020 is het kledingmerk van de Oranje-international uitgekomen genaamd ‘MDC’. Hierop is de iconische doelpuntviering ook te vinden. Mensen namen het over en het groeide uit tot een wereldwijd fenomeen. Hij vertelde bij de lancering dat het een hele logische stap was, omdat hij van jongs af aan al bezig was met fashion. Het vermogen van de vedette wordt geschat om zo’n 26 miljoen euro. Als de FC Barcelona speler over enkele jaar stopt als voetballer, zal hij dus ongetwijfeld verder gaan in de modewereld. Een fashion-icoon in optima forma.

 

Je kan nu stemmen op jouw Life After Football Fashion Player en het is heel simpel. Ga nu naar www.lifeafterfootball.eu/fashion-player en kies degene die jij het meest fashionable vindt.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.

Memphis Depay fashion 1
Memphis Depay fashion 2
Memphis Depay fashion 3