SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Life After Football of: Héctor Bellerín

Waar voetballers vroeger nog vaak in een zwart gat belandde na het beëindigen van hun actieve profcarrière, zien we hen steeds vaker terug in het bedrijfsleven. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland zie je dat oud-profs gaan ondernemen of hoge managementfuncties bij multinationals gaan bekleden. Van een eigen kledinglijn met de initialen van de voetballer tot directeur van een miljoenenbedrijf. Je ziet het allemaal voorbijkomen in de rubriek: Life After Football of …. Met deze week aandacht voor wereldwijd fashion icoon Héctor Bellerín.

Life After Football of: Héctor Bellerín

Aan de zijlijn

Héctor Bellerín Moruno is een Spaanse voetballer geboren in Badalona. De vleugelverdediger stroomde in 2013 door vanuit de jeugd van Arsenal. Hier maakte de Spanjaard in september 2013 zijn debuut voor het eerste elftal. Tussen november van dat jaar en februari 2014 werd hij uitgeleend aan Watford. Na enkele maanden keerde de verdediger terug naar de hoofdstad en maakte hier in september zijn Champions League debuut voor Arsenal. In 2015 werd Bellerín een vaste waarde van het elftal en werd hij opgenomen in het PFA Team of the Year, als enige Arsenal speler. Bij Arsenal wist hij ook meerdere prijzen te pakken. Drie keer de FA Cup en drie keer de FA Community Shield. Na wat tegenvallende jaren van de back bij ‘The Gunners’ werd hij verhuurd aan het Spaanse Real Betis. Hier is Héctor nog steeds te zien op het veld van Estadio Benito Villamarín.

London eye-catcher

Naast voetballer is Bellerín ook model. Zo is hij de eerste profvoetballer ooit die over de catwalk liep van een modeshow. Hij vertegenwoordigde Louis Vuitton in Parijs voor de Fashion Week in 2019. Op Instagram liet hij alle critici weten dat hij niet luistert naar alles en bedankte Virgil Abloh en Louis Vuitton voor de kans die ze de voetballer hebben gegeven. Dat Héctor bezig is met fashion bewijst hij maar weer eens met zijn nieuwe collectie samen met H&M die begin dit jaar is gedropt. Wanneer H&M de voetballer uitnodigde voor een gesprek stelde hij een ultimatum voor: de hele collectie moest worden gemaakt van duurzamere materialen. Het kledingmerk ging de uitdaging aan en met succes! De voetballer werkte vervolgens in alle creatieve fasen nauw samen met het herendesignteam. Verder gaf hij zijn mening over alles, van de look en de houding van de collectie tot de kleuren, de silhouetten, de graphics en de styling; altijd geleid door zijn toewijding aan duurzaamheid.

Duurzaam voetbal?

Fashion is niet het enige wat de voetballer bezighoudt. Een ander belangrijk streven van de Spanjaard is duurzaamheid. Zo is hij één van de weinige voetballer die vegan is. In 2020 werd Bellerín ook de op één na grootste aandeelhouder van de Engelse voetbalclub Forrest Green Rovers. De reden hiervoor is logisch, want de club serveert bijvoorbeeld alleen veganistisch eten, het grasveld is 100 procent biologisch, de grasmaaiers rijden op zonne-energie en de spelers dragen scheenbeschermers van bamboe. Er zijn zelfs plannen voor een volledig houten stadion.

Héctor Bellerín 1
Héctor Bellerín 3

Je kan nu stemmen op jouw Life After Football Fashion Player en het is heel simpel. Ga nu naar www.lifeafterfootball.eu/fashion-player en kies degene die jij het meest fashionable vindt.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.