SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Cody Gakpo gaat voor een duurzame toekomst

Als zoon van een Nederlandse moeder en Togolese vader leerde Cody Gakpo voetballen op de voetbalpleintjes in Eindhoven. Onlangs schitterde hij voor Oranje in de groepsfase van het EK U21 en de aanvaller van PSV lijkt een gouden toekomst in handen te hebben. 

Gakpo is pas 21 jaar en heeft al 81 wedstrijden achter zijn naam staan voor de hoofdmacht van PSV. Door zijn zware enkelblessure stond Cody vijftien wedstrijden aan de kant. Mede door deze blessure is de de focus nog meer gaan liggen op een duurzame carrière. ‘Mijn lichaam moet namelijk nog jaren op topniveau presteren’, geeft Cody aan. 

Als atleet ben ik altijd bezig met duurzaamheid,’ zegt Cody. ‘Een duurzame carrière is enorm belangrijk voor mij. Daarom stippel ik deze weldoordacht uit. Ik speel al sinds mijn zesde bij PSV en maak liever een grote stap op het moment dat ik er klaar voor ben. Keuzes op langere termijn brengen je verder dan snelle beslissingen waar je later spijt van krijgt.’

“Blijf geïnspireerd en blijf anderen altijd inspireren.”

Dagelijks besef

Cody speelde in de jeugd van PSV onder andere met Justin Lonwijk, Armando Obispo, Joël Piroe en Jordan Teze. De grote smaakmakers van die lichting waren echter Bobby Adekanye en Cody Gakpo. Bobby koos voor een avontuur bij het Engelse Liverpool, waar Cody besloot om op zijn kansen bij PSV te mikken. Dit heeft mede te maken met de waardes waar Cody voor staat. De 21-jarige vleugelaanvaller houdt zich bezig met innoveren en zet zich in voor duurzaamheid. Niet alleen op het voetbalveld, maar ook in het dagelijkse leven. ‘Het is voor mij echt belangrijk om mijn bewustzijn te vergroten en ook die van anderen. Want dingen zijn aan het veranderen in de wereld en wij moeten mee veranderen en helpen bij dit hele leerzame proces. Ik ben erg leergierig en vindt het fijn om het leren. Ook wil ik de mensen om mij heen meenemen in het leerzame proces, want ontwikkeling en creatie gaan hand in hand. Voor mij is de werkwijze van Levi’s en de duurzame paden die zij bewandelen een inspiratie. En dat wil ik ook zijn voor de jeugd. Voor mij is alles wat ik doe eigenlijk een oproep aan de jeugd. Een boodschap van: ga zo door! Blijf geïnspireerd en blijf anderen altijd inspireren. Voor henzelf en ook voor nieuwe generatie en een nieuwe wereld.’, aldus Cody Gakpo.

Cody werd tijdens het interview gestyled in de gloednieuwe, duurzame Spring/Summer 2021-collectie van Levi’s. Lees hier nog meer over de campagne van Levi’s.

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!