SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

KLABU dropt prachtige vluchtelingencollectie

Het Amsterdamse goede doel KLABU zet zich in voor sporten in vluchtelingenkampen. De term klabu betekent ‘club’ in het Swahili. De vluchtelingencollectie die zij hebben gelanceerd bevat twee vette voetbalshirts, KLABU-ballen en nog meer. Met deze collectie hopen zij het leven in vluchtelingenkampen weer een stukje te kunnen verbeteren.

Oprichter van de non-profit organisatie is Jan van Hövell. Door sportclubs te bouwen hoopt hij het leven in vluchtelingenkampen te verbeteren. In januari 2019 bouwde de foundation haar eerste clubhuis in Kenia en in de komende vijf jaar hopen zij nog tien clubs te mogen bouwen over de hele wereld. In het Keniaanse ‘clubhuis’ wonen zo’n 36.000 vluchtelingen uit 13 verschillende Afrikaanse landen. De mensen komen hier samen en spelen voetbal, basketbal en veel meer. Een unieke plek die verder gaat dan overleven.

Op de Olympische Spelen van 2016 deed voor het eerst een vluchtelingenteam mee.

Rio 2016

Tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio waren we allen getuigen van een bijzonder moment. Want voor het eerst in de rijke geschiedenis van de Spelen nam er een vluchtelingenteam deel. Zij vertegenwoordigden met hun team maar liefst 79,5 miljoen gedwongen vluchtelingen. Veel van deze asielzoekers zijn jonger dan 18 jaar en hebben weinig tot geen toegang tot sportdeelname. De deelname van het vluchtelingenteam aan de OS2016 inspireerde het Amsterdamse goede doel om zich in te zetten voor de sportkansen van deze jonge atleten.  

KLABU ‘One Club’

Met het op de markt brengen van de KLABU-vluchtelingencollectie hopen zij nog veel meer sportcentra te kunnen openen. Het KLABU ‘One Club’ shirt wordt gelanceerd in twee kleursamenstellingen. De eerste is een drukke mix van midnight navy (donkerblauw) met Volt (felgeel). De tweede kleurencombinatie is wat rustiger en bestaat uit zwart met bright marigold (oranje). Naast deze shirts verkopen ze ook mooie voetbalshirts die worden gedragen in het Keniaanse clubhuis en standaard KLABU T-shirts.

Koop de KLABU-vluchtelingencollectie nu op www.klabu.org, daarnaast kun je op deze website terecht om alles te weten te komen over de stichting.

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!