SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Jubileumjaar SMIB gekroond door collab met Patta

Patta heeft weer een vette samenwerking gelanceerd. Deze keer met het jarige SMIB. Samen pakken ze flink uit en is er gewerkt aan een collectie met veel verschillende toffe items. Deze samenwerking staat in het teken van het jubileumjaar van SMIB en krijgt hierdoor extra glans.

Patta is een Nederlandse streetwear- en sneakerboetiek die gevestigd is in Amsterdam. Het is in 2004 opgericht door Edson Sabajo en Guillaume Schmidt. Patta begon als een platform dat exclusieve items verkocht die werden verzameld. Nadat hun online aanwezigheid groter werd, begon Patta samen te werken met onder meer ASICS, Adidas, Converse, Nike en nu dus ook met SMIB.

#SMIBPATTA

Patta heeft samen met SMIB gewerkt aan een vette collectie. SMIB is een creatieve organisatie die verantwoordelijk is voor het op de kaart zetten van Amsterdam-Zuidoost, ook wel de Bijlmer, Bims of omgedraaid Smib genoemd door de nieuwe generatie. Het SMIB-collectief is in de vijf jaar dat ze bestaan altijd onafhankelijk gebleven, terwijl zij ook een kledingmerk, kledingwinkel, muziekfestival, platenlabel en uitgeverij runnen. 2020 was voor SMIB het jaar dat in teken stond van het terugblikken en vieren van deze mijlpaal. Tussendoor werd er voortdurend nieuwe muziek, producten en ideeën voortgebracht. Om het jubileumjaar van SMIB met succes af te ronden hebben zij de handen ineen geslagen met Patta. Uit deze samenwerking is een collectie gekomen, bestaande uit T-shirts, hoodies, een pet, bandana’s, een voetbalshirt en SMIB’s vierde en laatste album van het jaar genaamd SMIB TAPE D: SMIBPATTA.

Het album

Het album is een inspanning van verschillende generaties, waarbij SMIB heeft samengewerkt met lokale legendes uit het heden en verleden. SMIB TAPE D: SMIBPATTA biedt gastoptredens van MC Nina, Duvel, Kleine Viezerik, SugaCane, Maikal X, Bokoesam, Ella John, Fosa, Lost, T.Milan en Vince & Willem. Het album is op alle streamingsplatforms beschikbaar vanaf vrijdag 18 december.

De #SMIBPATTA-collectie is verkrijgbaar in alle Patta-stores, online via patta.nl en via de Patta-app te kopen op vrijdag 18 december om 13.00 uur.

Voor meer informatie voor de samenwerking, zie www.patta.nl

De nieuwe Life After Football is uit! Koop jouw issue hier!

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.