SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Het verhaal achter tien jaar Filling Pieces

Filling Pieces komt met documentaire ter ere van tien jarig jubileum

Wat begon met het verkopen van zelf ontworpen schoenen vanuit de garagebox van zijn ouders in Heemskerk liep uit op een wereldwijde hit. Tien jaar geleden begon Guillaume Philibert Chin met het ontwerpen van zijn eigen schoen, aangezien in die tijd luxe, mooie schoenen ontzettend duur waren. Nu, tien jaar later, is Filling Pieces uitgegroeid tot een wereldwijd bekend fashionlabel. Ter ere van dit 10-jarig jubileum komen zij met een prachtige docu ‘Bridging the gap: 10 Years of Filling Pieces’

Een decennium geleden ontwierp ondernemer en creatief directeur Guillaume Philibert Chin zijn eerste schoen. Deze verkocht hij vervolgens aan vrienden en met de opbrengst ging hij weer aan de slag met een nieuwe lijn. Er is veel gebeurd in de daaropvolgende jaren en Guillaume zag zijn merk en daarmee zijn team doorgroeien. Zo verscheen onder andere Formule 1-wereldkampioen Lewis Hamilton in het verleden op Instagram met Filling Pieces-schoenen wat het merk natuurlijk een internationale boost gaf.

High-end streetwear

Het leken twee verschillende werelden. Aan de ene kant de high-end fashion industrie met gerenommeerde modemerken. En aan de andere kant heb je streetwear die vooral in de urban scene veel te zien was. Waar het in eerste instantie begon met het ontwerpen van schoenen, heeft Filling Pieces op de Fashion Week van Parijs haar allereerste kledingcollectie gedropt. Deze viel enorm in de smaak en hiermee lijkt de kloof  tussen de high-end- en urban wereld voor een groot deel gedicht te zijn. Filling Pieces heeft een international karakter verworven en verkoopt haar collectie inmiddels bij zowel high-end als streetwear winkels.

Ik vind het ontzettend mooi om terug te kijken en het tienjarig bestaan van Filling Pieces te vieren, maar ik kan ook niet wachten op wat de toekomst mij brengt!”, aldus Guillaume Philibert Chin

Zware tijden

In de gloednieuwe documentaire neemt Guillaume je met zijn team mee door het gehele proces. Van het uittekenen van zijn nieuwe collectie tot aan de productie in Portugal en van het aanpassen van de samples tot aan de definitieve tentoonstelling. Een uniek inkijkje in de wereld van een internationaal fashionlabel. Zoals in elk bedrijf krijgt ook Filling Pieces met een aantal tegenvallers te maken. Zo worden thema’s als burn-outs en stress niet vermeden en ook de gevolgen van het coronavirus komen aan bod. In deze moeilijk periode keert het FP-team even terug naar de basis. Het laat de kijkers zien welke kernwaarden van belang zijn binnen de organisatie. Het merk vindt namelijk dat diversiteit gevierd moet worden en dat verschillende culturen niet moeten botsen maar juist elkaar moeten versterken. De verschillende invloeden in mode, cultuur en design vormen de basis van het succes achter het merk.

Check de Bridging the gap: 10 Years of Filling Pieces documentaire nu hier!

Vanaf nu is Life After Football #68 verkrijgbaar. Bestel jouw exemplaar nu in onze webshop of lees hem nu online!

Guillaume Philibert Chin viert het 10-jarig jubileum met zijn Filling Pieces