SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

PYF: crimineel coole items voor urban outlaws

Omdat je er altijd al eens bij hebt willen lopen als de coolste bajesklant in de club, hebben we een tip voor je. Dit is Pruno-Y-Fifi, in samenwerking met Henk Schiffmacher!

Henk en Louise Schiffmacher’s nieuwste kledinglijn is een schot in de roos.

Henk Schiffmacher ken je waarschijnlijk vooral van z’n tatoeages, dus dat hij handig was met een pen wist je al. Die kunde heeft hij nu op een andere manier ingezet. Samen met zijn vrouw Louise Schiffmacher heeft hij namelijk het kledingmerk Pruno-Y-Fifi opgezet. En het resultaat is gewoon vet.

De collectie van Pruno-Y-Fifi bestaat uit een aantal T-shirts en truien met artwork van de Schiffmachers. Op de shirts zijn teksten te lezen als “L’Ouvre fais gaffe”, wat zoiets betekent als “open je ogen en always watch your back”. Een andere tekst leest “Qui na las souffert ignore le Bonheur”, wat staat voor “wie niet heeft geleden, weet niet hoe het is om echt ergens van te genieten”.

Alle items zijn gemaakt van premium katoen, waardoor het echt goed aanvoelt, en ecologisch verantwoord is.  Ze worden allemaal in limited edition gemaakt.Maar het ware klapstuk in de collectie moet toch wel deze bajesoverall zijn:

De Schiffmachers zelf zeggen er over: “PYF is een tribute aan gevangenen en het gevangenisleven. De kledinglijn is geïnspireerd op de working-class heroes, de outlaws. De harde werkers, maar ook de misfits, die rebelleren tegen het dagelijks leven en de gecontroleerde sociale standaarden. Gevangenen, kortom, in de breedste zin van het woord.”

Goedkoop zijn de stukken niet (prijzen lopen uiteen van 50 tot 200 euro) maar dat mag de pret niet drukken. Ga je hiermee op pad, ben je sowieso crimineel cool.

Wil je meer lezen over fashion? Laat het ons weten via Facebook of Instagram! We horen je mening graag!