SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Havaianas introduceert collectie met Mastermind JAPAN

Wanneer het kwik boven de 25 graden stijgt, verruilen we onze sneakers maar al te graag voor iets luchtigs. En dan komen we al snel uit bij het Braziliaanse merk Havaianas. Zij trappen de zomer van 2020 af met een bijzondere samenwerking met het Japanse label Mastermind JAPAN.

Havaianas x Mastermind JAPAN

De samenwerking levert een gelimiteerde-collectie vol bijzondere patronen en kleuren op zoals we nog nooit zagen bij het Braziliaanse merk. Hier worden we toch gewoon hebberig van! In 1962 introduceerde Havaianas de Tradicional-teenslippers voor achtergestelde bevolkingsgroepen. De keuze voor de befaamde rubberen zool had te maken met het Braziliaanse tropische klimaat, maar was tegelijkertijd duurzaam en resistent tegen vuil. Nu, 60 jaar later, onthult Havaianas een nieuw exemplaar waarbij het merk terugreist naar de roots van Japan. De nieuwste flip-flop, genaamd Tradi Zori, is geïnspireerd op Japans schoeisel waarbij de zool gemaakt is van rijststro. Hiermee laat het merk de stranden voor even achter zich, en betreedt het de wereld van streetwear.

Perfecte mix tussen het verleden en de toekomst

De collab met het Japanse label Mastermind JAPAN is op zich ook geen gek idee, zo blijkt. Het Japanse merk houdt van samenwerkingen met andere merken. “We hebben altijd van Havaianas gehouden. Het is voor ons het meest iconische en bekendste teenslippermerk ter wereld. Dit nieuwe ontwerp is een succes en komt helemaal overeen met het DNA van ons merk,” aldus Masaaki Homma, oprichter van Mastermind JAPAN. Hun streetwear-DNA zien we dan ook duidelijk terug in de capsulecollectie. Naast de “Tradi Zori” (€140) die gekenmerkt wordt door een rechthoekige zool, rubberen reliëfdruk en canvasbandjes, bevat de collectie ook een traditioneler Havaianas-exemplaar met rubberen zool, de “Top” (€75). Beide items zijn ontworpen met het schedellogo dat we allemaal van Mastermind JAPAN kennen.

Je shopt de items via de webshop van Havaianas en in Nederland bij Baskèts!

Over schoenen gesproken: wist je dat New Balance onlangs deze limited edition-voetbalschoen heeft gelanceerd?