SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Gespot: de bijzondere horloges van Kane en Ronaldo

Dat voetballers van horloges houden is niets nieuws meer. Het valt echter op als iemand er echt mee bezig is. Het is dus niet alleen om de designer outfit compleet te maken, maar zo nu en dan heeft het horloge zelfs een achterliggende betekenis. Dit WK in Qatar zijn er twee van zulke voorbeelden gespot. Twee grootheden van aanvallers, Cristiano Ronaldo en Harry Kane, droegen beiden een opmerkelijke horloge. Wij doken er even met een scherp oog in!

Gespot: de bijzondere horloges van Kane en Ronaldo

SIUUU op de pols

De Portugese superster staat al langer bekend om zijn verschillende, dure horloges. Vlak voor zijn eerste wedstrijd met Portugal op het WK in Qatar, introduceerde hij via Instagram een nieuw horloge in samenwerking met Jacob & Co. Het horloge bedrijf, gevestigd in New York, heeft meerdere horloges te koop gezet waarop Ronaldo in het horloge gegraveerd staat. De meest bijzondere versie gaat over een kopbal die Ronaldo, destijds speler van Real Madrid, in het Champions League seizoen 2013/2014 wist te scoren tegen Manchester United.

Het horloge heeft vier verschillende versies, waarbij de goedkoopste $27.134,95 kost en de duurste $140.518,95. De horloges zijn tevens limited edition. Van de twee goedkoopste versies zijn er 999 te koop, terwijl de twee duurste slechts een oplage hebben van 499 stuks.

Er is geen twijfel mogelijk of hier sprake is van een achterliggende gedachte. Eigenaar van Jacob & Co, Jacob Aroba, en Cristiano Ronaldo besloten dit horloge te maken om hun twintigjarige vriendschap te vieren. De timing van het horloge was wel opmerkelijk. Het was één dag voordat de wegen van de 37-jarige Portugees en Manchester United scheidden. Dit nadat de aanvaller een week eerder een open en eerlijk interview met Piers Morgan had gegeven over zijn tijd bij Manchester United.

 

De Rolex Rainbow Daytona van Harry Kane

Harry’s regenboog

Naast Ronaldo is er rondom het WK in Qatar nog een speler gezien met een nieuw horloge. Harry Kane, aanvoerder van het Engels nationaal elftal, droeg voor de eerste WK wedstrijd van de Engelsen een zeldzaam horloge. Het gaat om de Rolex Rainbow Daytona. Het eerste model van dit horloge bestaat al sinds 2012, maar was op dat moment nog geen groot succes. Tegenwoordig is het horloge zeer gewild en hebben meerdere celebrities, waaronder Zlatan Ibrahimović, het horloge gedragen.

Het bijzondere aan dit horloge is de regenboog die verwerkt is in de rand van het horloge. De afgelopen weken werd er rondom het WK veel gesproken over de ‘OneLove’-armband. Harry Kane was als aanvoerder van Engeland van plan deze armband te dragen tijdens het WK, maar de FIFA besloot dit een dag voor de eerste poulewedstrijd te verbieden. Harry Kane heeft met het dragen van deze armband op een andere manier zijn mening kunnen geven over het onderdrukken van de LGBTQ+ gemeenschap in Qatar.

Of we dit horloge nog vaker gaan tegenkomen in de voetbalwereld is nog de vraag. Het is wel duidelijk dat voetballers steeds vaker te zien zijn met unieke, opvallende horloges.

Op zoek naar de mooiste horloges die de voetballers ook om hun pols dragen? Neem dan een kijkje bij GASSAN Diamonds in hartje Amsterdam en ga met de specialisten op zoek naar jouw droomhorloge.