SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Filling Pieces opent eerste winkel

Ruim een decennium nadat Guillaume Philibert ‘zijn’ Filling Pieces oprichtte, is het tijd voor een volgende stap: een eigen fysieke winkel. Waar andere modemerken tijdens de coronacrisis hun winkels moeten sluiten, zet het schoenenlabel juist nu deze gewaagde stap. In jawel, onze fijne hoofdstad.

 

Guillaume begon zijn carrière zelf in een kledingwinkel toen hij zestien was. Drie jaar later, in 2009, was Filling Pieces een feit. Daarna volgden er al snel  overal ter wereld afzetpunten. Van SSENSE tot Selfridges, het schoenenmerk – dat inmiddels ook een eigen kledinglijn heeft – is een naam die niet meer weg te denken is in de mode-industrie. Toch lijkt de timing om in deze onzekere periode een winkel te openen niet voor de hand liggend.

 

 

Een totale ervaring

Gelukkig weet Guillaume dit, in het geval van Filling Pieces, te weerleggen: “Met winkels die sluiten en grote markten in lockdown zijn de afgelopen maanden eye-opening geweest voor ons. Onze online verkoop deed het de afgelopen maanden erg goed, waardoor wij tot het inzicht zijn gekomen dat ons wholesale-model toe was aan verandering.” Alhoewel het merk altijd een sterke focus op online heeft gehad, is een fysieke winkel belangrijk. Dit om de consument van een nóg completere ervaring te voorzien. En dat smaakt blijkbaar nu al naar meer. Er zijn namelijk plannen om eind 2020 een nog grotere flagship store te openen in Amsterdam. Met, in de komende jaren, een eventuele uitbreiding naar filialen in grotere steden in het buitenland.

Brand experience

Deze allereerste winkel wordt geopend in het midden van de Amsterdamse 9 Straatjes. En het belooft een zorgvuldig samengestelde en tastbare brand experience worden. In deze creatieve hub zal er, buiten de laatste collecties, tevens ruimte zijn voor ideeën en experimenten tussen mensen met verschillende achtergronden. Filling Pieces biedt (inter)nationale kunstenaars hiermee de kans om hun werk te exposeren, buiten de traditionele instituties.

Op maandag 17 augustus is het zover, op de Berenstraat nummer 11 in Amsterdam. Wij hebben alvast een kijkje kunnen nemen in de nieuwe winkel, en zijn enthousiast. Hopelijk jij ook.

James Bondfans opgelet: check hier de nieuwe Omega Seamaster.

Meer lezen over lifestyle, fashion en voetbal? Check dan onze Facebook en Instagram.