SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

EXTRA TIME +7: De laatste nieuwtjes

EXTRA TIME +7

Je weekend is natuurlijk niet compleet zonder de rubriek EXTRA TIME +7 van Life After Football. Aan het eind van de week lichten wij namelijk zeven toffe nieuwtjes uit waarvan jij op de hoogte moet zijn. Al het verse voetbal-, fashion- en lifestylenieuws is te lezen terwijl je aan het genieten bent in de blessuretijd van je weekend. Deze week wederom zeven toffe nieuwtjes!

 

Hennessy Very Special x Les Twins

“Een bezoek aan het Château de Bagnolet was als het binnenstappen in een hoofdstuk van de Franse geschiedenis. En we wisten dat we iets totaal nieuws wilden creëren omdat het Maison zo’n ongelooflijk verhaal heeft, met zoveel passie erachter. Geloof het of niet, hun saga resoneert met het verhaal van Les Twins, 250 jaar later.”
In de wijngaarden, distilleerderijen en Founder’s Cellar in Cognac vonden Les Twins inspiratie in niet slechts één aspect, maar in de hele kunst van het maken van Hennessy Very Special cognac, van aarde en wijnstok tot vat en glas. De kennismaking met een eeuwenoud ambacht diende als creatieve aanleiding voor een freestyle dansinterpretatie van de zes belangrijkste fasen van het cognacmaken en de verwondering die Les Twins bij Hennessy hebben ervaren.

People’s Attention: André Snippe

‘Van jongs af aan heeft architectuur en design mij altijd geboeid. Dit leidde niet veel later ook tot een interesse in gebouwen en interieur. Vanaf 1989 zijn we aan de slag gegaan met kleinschalige projecten in Amsterdam. Wij waren een van de eersten die aan de Amsterdamse grachtengordel een kantoorgebouw omtoverden tot woningen. De wereld veranderde en ondertussen ontwikkelen we volledige gebieden tot kleurrijke en zeer gewilde nieuwe stadswijken. Een project als Holland Park is hier een mooi voorbeeld van. Op deze plek in Diemen stond driekwart van de kantoren al jaren leeg. Een verlaten kantorenpark met allerlei veiligheidsissues, maar een goede locatie gelegen bij een trein en metrostation. Dan is het een uitdaging om zo’n gebied aan te pakken en op te knappen. Met als resultaat een woongebied met moderne grachtenpanden en design appartementen is dat fantastisch gelukt. De waardering vanuit de omgeving is dan ook groot.’

Lees het volledige interview met ras ondernemer André Snippe hier!

Daily Paper X G-SHOCK

In de campagne wordt een op de jaren 90 geïnspireerde Casio-advertentie opnieuw geïnterpreteerd door de lens van de Daily Paper en wordt een abstract verhaal over tijd en cultuur verteld. Donkere silhouetten staan in contrast met lichte en minimalistische achtergronden, terwijl een klassiek, verouderd gevoel en supergrote visuals, bekend om hun populariteit in de jaren 90, de retro-esthetiek verder benadrukken.

Als eerste in zijn soort in de industrie is de innovatieve G-SHOCK bestand tegen zware omstandigheden en extreme sporten. De G-SHOCK werd gelanceerd in het begin van de jaren 80, maar werd in het daaropvolgende decennium al snel een iconisch ontwerp dat door miljoenen mensen werd gedragen. Met meerdere nostalgische merksymbolen verenigd in één product, viert deze samenwerking het respectieve erfgoed van Daily Paper en G-SHOCK. Met hun sterke wortels in de jaren 90, staat een gedeelde liefde voor muziek, kunst, mode en straatcultuur op de voorgrond.

Zeeuwse roots en Italiaanse flair

Waar Sergio Herman Italië al eerder in ons bord toverde, giet hij vanaf nu ook een vleugje Italië in ons glas. In zijn samenwerking met het Italiaanse icoon MARTINI neemt hij ons mee naar het land waar aperitieven dagelijkse kost is. De Martini Spritzante is een samenwerking waarvan we niet wisten dat we ze nodig hadden, maar stiekem kunnen we nu al niet meer zonder. Aperitieven zal dit najaar dubbel zo lekker zijn. Dat de Italiaanse keuken chef Sergio Herman nauw aan het hart ligt, wisten we al langer dan vanaag. Die enorme liefde vereeuwigde hij nog niet zo lang geleden in zijn eigen Italiaans restaurantconcept Le Pristine en in een kookboek: New Italian. Terwijl heel culinair België en Nederland daar nog steeds van in de ban is, vuurt de chef in samenwerking met MARTINI gewoon nog een nieuw Italiaans project onze kant op. Deze keer eentje in flesformaat. De Martini Spritzante die daaruit voortvloeit heeft de frisse smaken van pompelmoes, basilicum en een vleugje vanille. Kortom: la dolce vita in een glas.

Burlington’s retro revival

Een paar sokken van Burlington herken je al van veraf. Met zijn geruite Argyle- patroon – en de kenmerkende metalen manchetclip – zijn het top of the bill accessoires die elke man in zijn kast dient te hebben. De ontwerpen vinden hun oorsprong dankzij de Schotse clans in het begin van de achttiende eeuw. Met hun eigen tartanpatronen creëerden zij een symbool van verbondenheid. Zoals bijvoorbeeld de bekende Campbell-clan, te herkennen aan Black Watch-tartanpatroon. Het is dit patroon dat de inspiratie vormde voor Burlingtons eigen Argyle-patroon. Deze nieuwe Sports Rhomb sokken van Burlington geven je een retrogevoel. Het sportieve colour block design, de geribbelde structuur op de schacht en de gekleurde strepen in de boord van de stralen een flinke dosis nostalgie uit. Zonder saai en stoffig te zijn natuurlijk. Ook fijn: vochtregulerend functioneel materiaal maakt de sok tot een perfecte metgezel voor outdoor-activiteiten. Perfect dus voor een potje voetbal. De sok is verkrijgbaar in drie verschillende sportieve kleuren. Dankzij het one-size-fits-all-concept passen Burlington-sokken perfect om elke voet.

Ryan ‘Rio’ Babel komt met nieuwe nummer

Ryan Babel is van meerdere markten thuis. De 69-voudig Oranje-international bezingt nu onder andere zijn eigen carrière en spaart daarbij Ibrahim Afellay niet.

In het nummer Open Letter laat de 34-jarige aanvaller van Galatasaray zijn loopbaan op meerdere fronten de revue passeren, met zijn debuut voor Ajax als zeventienjarige onder Ronald Koeman en het starten van zijn eigen muzieklabel. Niet iedereen komt er even goed vanaf. Zo rept Babel van zijn moeizame relatie met manager Rafa Benítez, die een einde maakte aan zijn verblijf bij Liverpool. Ook Ibrahim Afellay, met wie hij speelde bij Oranje, komt aan bod. Babel zet zijn vraagtekens bij de voormalig PSV’er en diens rol als analist. ‘Je denkt niet meer aan de bro code. Maar ik snap het als je carrière doodloopt.’ Babel neemt stelling tegen discriminatie. De aanvaller zag het al aankomen dat onder anderen Bukayo Saka werd verweten dat Engeland de EK-titel misliep. ‘Niet verbaasd, want in Holland it’s the same thing. Help je ze winnen, vinden ze je nog amazing. Hoe ze balliemangs behandelen is slaving.’

Ons nieuwe ISSUE #70 is uit met niemand minder dan Edwin van Sar! Koop nu uw exemplaar.

Op de hoogte blijven van al het nieuws rondom voetbal, fashion en lifestyle? Volg dan onze Facebook en Instagram.