SUBSCRIBE TO OUR NEWSLETTER

Do you want to stay updated on the latest news on football, fashion and lifestyle?

SUBSCRIBE NOW!
Menu

Doe als Oussama Idrissi: kies voor de Levi’s XX Chino

Levi’s kennen wij allemaal van de spijkerbroeken. Maar ook al zou je elke dag een spijkerbroek willen dragen, soms wil je wel eens wat anders. Daarom is het fijn dat Levi’s ook perfecte alternatieven in de collectie heeft. Doe als AZ-speler Oussama Idrissi en kies voor de Levi’s XX Chino.

De eerst echte ‘spijkerbroek’ zag al in 1873 het levenslicht toen Levi Strauss en Jacob Davis koperen klinknagels met denim combineerden. Dit deden zij om stevige werkkleding te maken voor arbeiders. Ze zouden toen nooit hebben kunnen weten dat zij aan de wieg stonden van de jeans die nog vandaag de dag nog steeds ongekend populair zijn. En ondanks dat Levi’s inmiddels een enorm aanbod aan jeans heeft – van de klassieke 501, de skinny 510’s en collecties als Levi’s Made & Crafted en Levi’s Vintage Clothing ­– is het ook fijn dat je met de Levi’s XX Chino een nieuw non-denim alternatief hebt.

Perfecte fit

Het fijne van chino’s is dat deze broeken ontzetten veelzijdig zijn. Je kunt ze ‘preppy’ stylen en rechttoe rechtaan met een jasje en nette schoenen dragen. Maar je kunt de net zo goed met een T-shirt en sneakers dragen en bijvoorbeeld de pijpen oprollen. De XX Chino’s van Levi’s zijn comfortabel qua pasvorm en stijl en verkrijgbaar in Standard Taper, Slim Taper en Straight Cropped. Houd je meer van een wat strakkere fit? Kies dan voor een model met extra stretch. Ben je op zoek naar een vleugje meer fashion, dan is de Straight Cropped Levi’s XX Chino perfect. Deze is voorzien van een plooi vooraan in het midden, voor een vleugje streetstyle.

Levi's XX Chino Levi's XX ChinoLevi's XX Chino

#LiveInLevis

Ook qua kleuren zijn de XX Chino’s in veel meer tinten verkrijgbaar dan de standaard kaki. Net als met denim zal jouw chino, zeker na enkele wasbeurten, zijn eigen fade krijgen. Zo heb je na verloop van tijd jouw ‘eigen’ perfect afgedragen chino. Je kunt natuurlijk kiezen voor een ‘traditionele’ kaki-kleur. Maar ook voor kleuren als Baltic Navy Shade, Steel Grey en Bunker Olive. Zomer in je bol? Dan zijn er ook tinten als Jade Blue Shady (turquoise), Dark Slate Shady (groenblauw), Clearwater (mint) en Rose Tan Shady Gold (roze).

Levi's XX Chino Levi's XX Chino Levi's XX Chino

De Levi’s® XX Chino collectie is verkrijgbaar in de Levi’s Stores en op www.levi.com

Check hier de wekelijkse rubriek “De 11”: De 11 ex-voetballers die failliet gingen.